Witam serdecznie.
Jestem świadomy, że temat programisty bez studiów był wałkowany, jednak moje pytanie skierowane jest bezpośrednio w stronę technologii microsoftu.
Moja sytuacja wygląda następująco: Za pół roku będę pisał maturę, kończę tym samym technikum informatyczne. Posiadam więc wiedzę z zakresu seci, serwerow (Windows Server), bez danych (w szkole był mySQL ale prywatnie pracuję na SQL Server). Jeśli chodzi o programowanie, jestem samoukiem. Technologią w jakiej aktualnie pracuję jest .NET (W szczególności .NET Framework i ASP.NET MVC). Oczywiście do tego dochodzi JS z jQuery, HTML i CSS z Bootstrapem.
Jeśli chodzi o doświadczenie, pracuję po godzinach jako freelancer i mam już na koncie kilka udanych, komercyjnych projektów w tych technologiach. Nie posiadam jednak żadnych większych projektów open sourcowych na githubie.
I tutaj pojawia się pytanie: Realne jest dostanie pracy z wiedzą, którą pisiadam zaraz po skończeniu szkoły?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Prosiłbym o opinię każdego, a w szczególności osoby pracujące w tych technologiach. Jeżeli odezwał by się jakiś rekruter, byłbym wniebowzięty.
Z góry przepraszam za wszelakie błędy, jednak autokorekta bardzo dziwnie pracuje na tym portalu. Nie mam pojęcia czemu.