• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy oceny ze studiów mają jakiekolwiek znaczenie gdy szuka się pracy jako programista?

0 głosów
2,040 wizyt
pytanie zadane 28 listopada 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez littlerunaway Obywatel (1,790 p.)
Zdarzyło wam się kiedyś że przy rozmowie o pracę pracodawca zażyczył sobie by obejrzeć wasze oceny ze studiów? Jakie podejście do tego mają pracodawcy w Polsce i za granicą?

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 listopada 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Serio, wyśmiałby w twarz takiego pracodawcę ;)
1
komentarz 28 listopada 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Panie Boshi, jak to 3.0 z WF ?! Nie przyjmujemy Pana ! :D
komentarz 28 listopada 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Akurat z WF miałem 5.0 :D Jedyny przedmiot na który mi się chciało chodzić przez te 3 lata :D
komentarz 28 listopada 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
U mnie na odwrót :P Zresztą ja sobie wybrałem takie studia że nie chciało mi się na żaden przedmiot chodzić ;/ Transport na Polibudzie, nie wiedziałem kompletnie co z sobą zrobić po liceum. Teraz bym wiedział że chce iść na informatykę :D
komentarz 28 listopada 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Mnie cieszył I semestr i początki programowania w pascalu, to było coś, jak ci konsola zaczęła wypisywać odpowiedzi. Potem rozwiązywanie zadań typu macierze, sortowania, mediany  itd.  Wtedy chciało się coś robić jeszcze. A od 3 semestru jakoś nudyyy, no ale dotrwałęm prawie do końca (bo w lutym obrona) tak więc papier już będzie. Mimo, że uważam, że nic nie daje to zawsze lepiej mieć papier niż go nie mieć ;)
0 głosów
odpowiedź 28 listopada 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Nie. Nie wiem jak za granicą, ale wątpię żeby coś takiego wymagali. Najważniejsze co jest w łepetynie

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 4,344 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Ciri Gaduła (3,380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,570 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez betman Bywalec (2,630 p.)
+1 głos
5 odpowiedzi 1,632 wizyt

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...