• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki laptop kupić

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
294 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2023 w Sprzęt komputerowy przez pasjonat_algorytmiki Pasjonat (19,540 p.)
Cześć,

Odrazu mówię, że na sprzęcie komputerowym się kompletnie nie znam, ostatnio jestem zainteresowany kupnem laptopa. Zacząłem robić sobie lekki reaserch co i jak, więc chciałem się spytać za ile mniej więcej minimalnie waszym zdaniem można kupić laptop, żeby postawić na nim linuxa i żeby przyjemnie się na nim programowało w np. vscode, codeblocks, clion, webstorm.... Odrazu mówię, że nie chce na nim grać w gry chodzi o programowanie + przyjemny użytek, żeby nie było tak, że np. ścina się w vscode.

Bardzo chętnie posłucham czym byś Cie się głównie kierowali na moim miejscu oraz w jakim sklepie go najlepiej kupić(czy ma to znaczenie).

Z góry dzięki!
komentarz 5 czerwca 2023 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
Chyba zapomniałeś wspomnieć o budżecie.
komentarz 5 czerwca 2023 przez pasjonat_algorytmiki Pasjonat (19,540 p.)
Właśnie to jest pytanie, jaki trzeba mieć minimalny budżet, żeby kupić sensowny laptop.
komentarz 5 czerwca 2023 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)
Wbij do jakiegoś e-sklepu i zobacz, ile średnio kosztują laptopy z założonymi parametrami (CPU, RAM, przekątna ekranu). Będziesz wiedział, z jakiej półki cenowej startować.
komentarz 6 czerwca 2023 przez pasjonat_algorytmiki Pasjonat (19,540 p.)
Wsumie racja, nie wiem czemu wcześniej o tym nie pomyślałem.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 238 wizyt
pytanie zadane 4 lutego 2021 w Sprzęt komputerowy przez Krzysztof84 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,874 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2016 w Sprzęt komputerowy przez Nicolaus Dyskutant (9,740 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 295 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2023 w Sprzęt komputerowy przez Rnibsu Początkujący (290 p.)

93,324 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,390 komentarzy

62,653 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...