• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy warto uczyć się tych języków programowania webowego

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
581 wizyt
pytanie zadane 20 kwietnia 2022 w Inne języki przez Piotrek2713 Mądrala (5,520 p.)
Od dawna interesują mnie tylko kursy Pana Mirosława z zakresu programowania webowego. HTML, CSS, JScript i PHP oraz bazy danych. Nigdy nie miałem styczności z Pythonem, Ruby, Perl itd.

Czy nauka tych języków ma kluczowe znaczenie w nauce programowania stron internetowych, czy znajomość tych czterech oraz baz danych powinno wystarczyć dla użytku własnego lub w branży IT?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 kwietnia 2022 przez niezalogowany
wybrane 20 kwietnia 2022 przez Piotrek2713

Najlepsza
Kluczowe znaczenie ma na pewno tym bardziej jeżeli będziesz chciał projektować strony internetowe. Co do Ruby i Perl to nie wiem, ale pythona można używać do backendu stron internetowych w tym zarządzaniu bazami danych (głównie flask i django), ale to zależy czy chcesz w to iść, bo konieczne to nie jest i te pierwsze 4 powinny wystarczyć. Na początku na twoim miejscu ogarnąłbym te pierwsze, a potem ewentualnie zainteresował się pythonem. No ale te pierwsze będą wystarczyć jeżeli nie chcesz iść w pythona.

Podobne pytania

–18 głosów
5 odpowiedzi 2,574 wizyt
+8 głosów
15 odpowiedzi 3,958 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 3,794 wizyt

93,444 zapytań

142,436 odpowiedzi

322,698 komentarzy

62,806 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...