Może być na przykład Visual Studio Code + rozszerzenie ftp-sync.
@Velta, W VS Code nie można mieć pliku ze skryptem php i html jednocześnie.
no i przede wszystkim jest darmowy...
to nie jest żaden istotny argument... tym bardziej, że płacisz za naprawdę dobre oprogramowanie, nie negowałbym więc go tylko dlatego, że jest płatne... szczerze to nie znam osoby, która kupiłaby jakiś ich IDE i stwiedziłaby, że wydała bez sensu kasę :) Każdy jest mega zadowolony, czasem warto nieco zainwestować w siebie, a nie tylko wszystkie pieniążki ze zleceń odkładać do skarbonki :) ale to już wiadomo, kwestie indywidualne.
A co do plusów jakie opisałeś to może i tak, ale ja np. do intelli dodalem tylko 2 pluginy i bez żadnego problemu pracuję w projektach zarówno frontowych (angularjs, angular 8, react, w tym z tsx), jak i w back-endowych (java, kotlin, groovy itp.) i wszystko idealnie śmiga, podpowiada wszystko itp.
Z buta masz super pracę z testami jednostkowymi i e2e co dla mnie jest mega zaletą bo nie wyobrażam sobie pisać jakiegoś ficzera bez testów, ale tu wiem, że na tym forum jest sporo osób negujących testowanie kodu, więc to pewnie nie jest argument... Ale jest też super praca z GIT, fajne zabawki do testowania endpointów restowych, szczególnie gdy chcemy sobie odpalić kilka czy kilkanaście mikrousług back-endowych aby coś przeklikać e2e itp.
Ale jeśli dla kogoś priorytetem jest kasa to zgadzam się z Tobą, wtedy VSC jest chyba najlepszym wyborem. Pracowałem z nim jakiś czas temu w chacie ale przyznam, że jednak wziąłem ostatecznie intelliJ bo jakoś męczyło mnie to ciągłe ustawianie edytora, miliony pluginów itp. itd.
Ale co by nie mówić to koncząc dyskusję myślę, że właśnie te dwa produkty są warte uwagi i między nimi warto wybrac.
mistrz Zelent
a wiesz, że jakiś czas temu spotkałem się w CV z wpisem, że koleś przerobil cały kurs Zelenta o JS i html :D ? Myslalem, że padnę jak to czytałem... nie mam nic do takich kursów ale widzę, że niektórzy tutaj wierzą, że po 1-2 kursach są już mistrzami świata :)
A ja znam nawet takie firmy które z takimi umiejętnościami wzięłyby człowieka
93,457 zapytań
142,453 odpowiedzi
322,722 komentarzy
62,837 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj