• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przeciwwskazania zdrowotne (wada wzroku) do pracy jako programista

0 głosów
1,383 wizyt
pytanie zadane 8 września 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez smth55 Nowicjusz (120 p.)
edycja 8 września 2019 przez smth55
Cześć. Może bez kombinowania od razu przejdę to sedna sprawy. Aktualnie uczęszczam do technikum informatycznego, w przyszłości chciałbym zostać programistą webowym, głównie uczę się w domu. Niestety od urodzenia mam wadę wzroku na jednym oku, przez co prawie na nie nie widzę, drugie oko jest całkowicie sprawne i wzrok w ogóle mi się nie pogarsza, mimo, że siedzę codziennie po kilka godzin przy komputerze. Tak naprawdę mi osobiście to nie przeszkadza prawie w ogóle, ale wiem, że są pewne przeciwwskazania do wykonywania zawodu przed monitorem. I tutaj rodzi się pytanie - czy mam w ogóle szansę, aby pracować jako programista? Programowanie to moja pasja, daje mi wiele satysfakcji i szczerze, nie mam pojęcia co innego mógłbym wykonywać w przyszłości, a nawet się nad tym nie zastanawiam. Może ktoś zna podobną sytuacje i mógłby się wypowiedzieć, byłbym bardzo wdzięczny.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 8 września 2019 przez Nicekovsky Dyskutant (9,820 p.)
Jeżeli będziesz używał okulary to problemu nie ma, z resztą zalecane jest używanie "specjalnych" okularów, aby nie zniszczyć wzroku i z przyczyn zdrowotnych siedzeniem długo przy PC ;)
komentarz 8 września 2019 przez smth55 Nowicjusz (120 p.)
No właśnie ciekawi mnie jak to jest, tyle lat, dzień w dzień siedzę tyle godzin przy komputerze i wzrok ani trochę mi się nie pogorszył, moi znajomi tak samo. Dziękuję za odpowiedź :)
komentarz 8 września 2019 przez Nicekovsky Dyskutant (9,820 p.)
Wzrok pogarsza się stopniowo ;)

Możesz odczuć nawet za kilka lat.

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 2,371 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Jkbzu Nowicjusz (140 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 1,816 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,036 wizyt

93,771 zapytań

142,732 odpowiedzi

323,383 komentarzy

63,372 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...