• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona Ocena ?

Object Storage Arubacloud
+2 głosów
569 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2015 w Nasze projekty przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
Pisze ostatnio strone dla klienta i chcialbym wiedziec czy trzeba cos poprawic narazie ona wyglada tak

http://www.skyup.pl/easydrop/index.html :) dziekuje za wszelkie poprawki które mozecie mi zaproponowac :) i milego kodowania

9 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 29 lipca 2015 przez niezalogowany
wybrane 31 lipca 2015 przez ReksetoDev
 
Najlepsza

No, powiem ci, że stronka jeśli chodzi o fazę testową to fajna ;)

No, ale miały być poprawki i zastrzeżenia, to masz:

  • nie masz ikonki w zakładce strony, łatwe do zrobienia ;)
  • przyspiesz odrobinkę przejście z białego koloru do szarego po najechaniu myszką na napisy w menu (i może przy okazji zmień kolor przejścia na jeszcze trochę ciemniejszy)
  • a może menu daj pod ten zielono-szary obrazek (i zmień ten obrazek na coś konkretniejszego ;)), chyba będzie lepiej to wyglądało
  • a przycisk startu powinien być pierwszy w kolejności w menu
  • zmień czcionkę, ta jest trochę brzydka
  • wyśrodkuj w pionie napis w stopce na dole strony

Fajnie, że masz przyklejane menu ;) Tylko mówię, daj je pod ten obrazek.

To ja ci życzę miłego kodowania i stylizacji strony!

PS: Minecraft, kiedy ja w to ostatnio grałem ;)

komentarz 31 lipca 2015 przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
ikonke dodaje mój klient gdyż sam jest ogarniety w HTML i CSS co to tego obrazku to mysle ze wstawie tam baner :) przycisk start niedlugo naprawie nad czcionka mysalem ale nie wiem jaka ;x nota bene mój klient(raczej dobry przyjaciel i wlasciciel strony ;x dla którego to robie) jest coś na rodzaj grafika wiec pomysli sie a narazie dziekuje za taka opinie i mam nadzieje ze nastepne strony przypadna lepiej do gustu :)
komentarz 31 lipca 2015 przez niezalogowany
O, no to widzę, że zrobisz postępy i już wiesz przynajmniej co zrobić ;) A ci jeszcze kolega pomoże robić grafiki, to będzie super. Jakby co, to po skończeniu strony znowu dasz ją do końcowej oceny, to chętnie sprawdzimy ;)

Oby ci ta strona fajnie wyszła! I żeby na serwerze było fajnie ;)
+2 głosów
odpowiedź 29 lipca 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
Dupy nie urywa ale wygląda jak porządna strona z roku 2014/2015 więc jest dobrze.
komentarz 29 lipca 2015 przez niezalogowany
Ty, napisałeś to samo co ja, tylko że w jednym zdaniu :D
+1 głos
odpowiedź 29 lipca 2015 przez M4tthew Gaduła (4,480 p.)
stopka za duża zdecydowanie chyba, że jeszcze coś tam dopiszesz ten pasek na górze jest okej ale napisy powinny być kawałek przesunięte w doł
+1 głos
odpowiedź 29 lipca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Hej, strona ładnie wykonana, tak jak napisał filipekczek, menu mógłbyś dodać poniżej obrazka (tego szaro-zielonego), a ten zastąpić jakimś obrazem pełniącym formę logo/banera strony,  dodaj jakiś nagłówek na stronie głównej, zmniejsz delikatnie napis w stopce, możesz zmienić również jego kolor na jakiś jasny odcień szarego.
+1 głos
odpowiedź 29 lipca 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
1. Strona nie jest responsywna

2. Wysokość menu jest ustawiona na sztywno i przy mniejszych ekranach jeden z linków ląduj na dół bez tła. [nie responsywna]

3. Ranking -> Input -> Wyszukaj gracza . Zamiast dawać value="..." możesz dać placeholder="..." Będzie lepiej wyglądało i nikt nie wyśle Ci formularza a "Wyszukaj gracza"

4. Sklep -> Div.buy Zastępuje to diva możesz dać <button></button> Załatwi to sprawę np. Rozjechanego tekstu "Kup" będzie on na środku i nię będziesz musiał się męczyć.

5. Jeżeli strona startowa istnieje to lepiej aby była na pierwszym miejscu w menu. Jest to już taki przyzwyczajenie użytkowników. Nie musi być ale wg. mnie powinna.
+1 głos
odpowiedź 29 lipca 2015 przez Hokage2910 Początkujący (360 p.)
mi się bardzo podoba :)
0 głosów
odpowiedź 29 lipca 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)

Ocena bardziej od strony kodu i UX: 

  • <div class="menu"> ? Użyj znacznika <nav>
  • <script src="js/jquery-2.1.3.min.js"></script> - Skrypty umieszczaj na samym dole strony, czyli przed zamknięciem </body>
  • Zamiast stosować <br /> użyj marginesów dla <p>, każdy paragraf wpakuj pomiędzy kolejne <p></p>, użyj także na stronie głównej nagłówka a pod nim paragrafów ( <h1></h1> ) 
  • Powinien być odnośnik do rankingu na stronie głównej w miejscu w którym wspominasz o nim
  • "START" w nawigacji powinno być po lewej stronie
  • "EKIPA SIECI SKYUP" powinno być także w tabeli w znaczniku <caption>
  • Jeżeli już używasz <tbody> to powinno być także <thead> i <tfoot>
  • Brakuje też nagłówków poszczególnych komórek w tabeli ( <th> , dodaj display:none; w css jeżeli nie chcesz ich wyświetlać. 
  • style="width: 50px; height: 50px; border-radius: 3px; border: 1px solid black;"
    Dlaczego jest to zrobione w inline css ? Stwórz klase .avatar, wrzuć tam co trzeba i dodaj do każdego img w tabeli
  • <div class="footer">  --> <footer>, <div class="header"> --> <header>
  • Na przyszłość - style.css ładuj na samym końcu, czyli po fontello.css czy frameworku - przeglądarka czyta od góry do dołu, twoje style przeczyta na końcu więc będą miały największy priorytet i będą nadpisywać inne, a w końcu o to chodzi.
  • <title> dla każdej podstrony inny - np. Sklep - EasyDrop :: SkyUP.pl

No i strona nie jest responsywna, ale o tym już pisali

komentarz 29 lipca 2015 przez Comandeer Guru (601,590 p.)

<th> , dodaj display:none; w css jeżeli nie chcesz ich wyświetlać. 

To po co je wstawiać? Do takich rzeczy wykorzystuje się .visuallyhidden z H5BP 

komentarz 29 lipca 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
Czy w takim razie google nie czyta tego co ma display:none; ?
komentarz 29 lipca 2015 przez Comandeer Guru (601,590 p.)
Czyta, ale nie bierze pod uwagę, bo jest to element całkowicie ukryty dla wszystkich przeglądarek i czytników ekranowych

Zresztą Google mnie nie obchodzi - bardziej się martwię o osoby niepełnosprawne ;)
komentarz 29 lipca 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
visibility: hidden; jako alternatywa ?

Sytuacja podobna jak przy dodawaniu <label> i ukrywaniu w formularzach w przypadku posiadania placeholderów

komentarz 29 lipca 2015 przez Comandeer Guru (601,590 p.)

To nie jest żadna alternatywa, bo działa tak samo jak display: none

https://gist.github.com/rediris/6354633

0 głosów
odpowiedź 31 lipca 2015 przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
Lekki @Refresh ponieważ prosilbym o ocene 2 stron i lobby :) http://www.skyup.pl Dziekuje za odpowiedzi :D
komentarz 31 lipca 2015 przez niezalogowany
Popraw ikonki w kółkach, które nie są idealnie wyśrodkowane :)
komentarz 31 lipca 2015 przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
Faktycznie jak tylko wróce z kina (kobiety wymagajace istoty ;x) poprawie dzieki :)
0 głosów
odpowiedź 31 lipca 2015 przez niezalogowany
fajna czytelna strona. Zgadzam sie z zdaniem że czcionka troche brzydka i zastanawiam sie po co ten pasek "zielono szary" miedzy paskiem na górze a własciwą stroną?? Jakby tam było jakies zdjęcie czy cos ale tak teoche brzydko.

Poza tym tak jak napisałem fajna i czytelna.

Podobne pytania

+9 głosów
7 odpowiedzi 365 wizyt
pytanie zadane 10 lipca 2015 w Nasze projekty przez iMineralis Początkujący (430 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 225 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2015 w Nasze projekty przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
+1 głos
9 odpowiedzi 569 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2015 w Nasze projekty przez Zomfire Użytkownik (600 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,965 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...