• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ocena designu loga/odnośników?

+9 głosów
834 wizyt
pytanie zadane 10 lipca 2015 w Nasze projekty przez iMineralis Początkujący (430 p.)

Co sądzicie o takim logo i odnośnikach ?(chodzi mi głównie o kolory, aczkolwiek każda uwaga jest mile widziana.

Po ukończeniu strony (Będzie ona dosyć obszerna, około 30 podstron + index), spróbuję ją udostepnić dla pełnego podgladu. 

Przez cały rok szkolny nie miałem informatyki (choć w 1 gim powinna chyba być[?]), więc niektórych rzeczy pozapominałem :P

7 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 10 lipca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Witaj, jak najbardziej layout w porządku, jest przejrzysty. Kolory czerwony i biały ładnie komponują się w przypadku czarnego tła. Co do napisów stanowiących odnośniki, możesz troszkę zmiejszyć czcionke i porównać czy nie będzie lepiej wyglądało i owszem... Powinieneś mięc w 1 klasie gimnazjum informatyke, ale niestety nie do końca jest tak jak być powinno...
+1 głos
odpowiedź 11 lipca 2015 przez Hubert Murawski Stary wyjadacz (11,990 p.)
Jak na pierwszą gimnazjum masz ode mnie wielkiego +, nie urywa to tyłka, dużo można by było zmienić, ale z czasem sam do tego dojdziesz. Z chęcią zobaczę ostateczną wersję strony wtedy będę mógł napisać Ci więcej + dać jakieś rady :)
+1 głos
odpowiedź 11 lipca 2015 przez Surykat Stary wyjadacz (14,780 p.)
Mi się bardzo podoba. ;) Jak na I gimnazjum, to w ogóle woah, IMO stronka jest zrobiona ze smakiem. ;)
0 głosów
odpowiedź 10 lipca 2015 przez Ivan Maniak (60,650 p.)
Layout jest ok, ciekawi mnie jak będzie wyglądała strona w urządzeniach mobilnych [Czy jest ona responsywna?]
0 głosów
odpowiedź 10 lipca 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)

Niezła robota jeśli chodzi o design :D Grafika i jej styl fajnie się prezentuje yes. Czerwony na czarnym tle wygląda całkiem spoko, nawet mogę powiedziec, że layout wygląda super! Jak już skończysz to koniecznie pochwal się stroną! Chętnie sobie ją przeklikam :D 

0 głosów
odpowiedź 10 lipca 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Chciałbym to zobaczyć na screenshocie w dużej rozdzielczości, ew. online.

Nie podoba mi się taki krój czcionki;
samoloty są wstawione ni z gruchy ni z pietruchy (jak to się mawia)  - po górach się lata samolotem?
Ten czerwony na tle zdjęć będzie ciężko ustawić, żeby dobrze kontrastować. Na tę chwilę - jest brzydki. Poeksperymentuj z tymi napisami na zdjęciach. Może zrób coś w stylu: zdjęcie w tle rozmazane + czarny, półprzezroczysty box (jako tło dla treści, ale nie pokrywający w całości zdjęcia, tylko np. 100% szerokości i 60% wysokości) i dopiero ten czerwony (odpowiednio mniejszą czcionką) jako napis.
komentarz 10 lipca 2015 przez iMineralis Początkujący (430 p.)
Obrazki zostały przyciemnione, czcionka po najechaniu jest biała, samolociki zamienione na namioty :P
–2 głosów
odpowiedź 10 lipca 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Mi to wyglada na painta i rok 2001
komentarz 10 lipca 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Jak mi dacie -20 to design sie nie poprawi od tego :D Jest padaka i tyle.
komentarz 11 lipca 2015 przez niezalogowany
Weź przestań, stronka wygląda według mnie fajnie, jest w kolorach polskiej flagi, więc nie wiem czemu miałoby ci się nie podobać :| A! I jeszcze coś: nie musisz aż tak oceniać, bo później właśnie będziesz się dziwił, że masz tyle minusów ;)

PS: widziałeś to pytanie co miało -30 łapek? :D
komentarz 11 lipca 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Przeciez ta strona ze screena wyglada jak w paincie.... Moim zdaniem to jest tragedia
komentarz 11 lipca 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Ciekawy jestem czy zrobilbyś taką w I Gim ;)
komentarz 11 lipca 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Oceniam co widze a nie kto to robił
komentarz 11 lipca 2015 przez iMineralis Początkujący (430 p.)
Dziękuję za opinię! :P

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 280 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2015 w Nasze projekty przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
+2 głosów
9 odpowiedzi 975 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2015 w Nasze projekty przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
+1 głos
9 odpowiedzi 1,031 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2015 w Nasze projekty przez Zomfire Użytkownik (600 p.)

93,607 zapytań

142,530 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...