• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zmiana rozmiaru pojemności dysku, odzyskanie danych, instalacja windows 10, Boot

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
760 wizyt
pytanie zadane 17 czerwca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Dawid Rosiak Nowicjusz (120 p.)
Witam wszystkich tu Dawid i opisze mój problem. Ściągałem  instalator Windowsa 10 program kazał podłączyć mi dysk zewnętrzny więc podłączyłem DYSK ADATAV HD710P-2T (2000GB) z myślą że instalator stworzy po prostu jakieś oddzielny folder i  tam zapisze obraz windowsa. Okazało się że wszystko z mojego dysku się usunęło a a instalator po porostu utworzył obraz instalacji windows 10. Teraz wyświetla mi dysk, nie całe 30gb a zajete jest nie całe 4. Osobiście dla mnie to jest tragedia bo miałem tam okolu 10000 zdjęć, muzyke która zbierałem przez całe życie i dokumenty związane z praca które są mi potrzebne zeby zarabiać pieniądze na życie. Najgorsze jest to w tym ze jestem za granica dokładnie w Niemczech i nie mam za bardzo dostępu do osób zajmujących sie takimi rzeczami. Jesteście mi w stanie pomoc żebym to sam naprawił czy raczej jechać do polski i znaleźć profesjonalistę ? Mam podstawą wiedzę informatyczna (chodziłem 4 lata technikum informatycznego) chodź nie byłem pilnym uczniem  i nigdy nie lubiłem i nie umiałem programowania czy innego typu rzeczy. Najbardziej mi zależy na zdjęciach (jpg) muzyce (mp3) i dokumentach (doc i pdf).

PS. Teraz pokazuje mi całka inna nazwe dysku "ESD-USB"

I jeszcze jedno pytanie czy jak już mam ta instalacje na tym dysku to czy mogę to wykorzystac i zainstalować  tego windowsa  z tego dysku czy raczej nic nie kombinować ?

Bardzo bym prosił o pomoc i z góry dziekuje
komentarz 17 czerwca 2019 przez mrspock1 Mądrala (6,420 p.)
Taki instalator robi się na pendrive 32GB i chyba podaje ostrzeżenie że wszystkie dane zostaną na nim skasowane.

Lepiej dać dysk do odzyskiwania przez dobrą firmę. Może nie skasował wszystkiego przy formatowaniu a jedynie tablicę sektorów. Ale i tak będzie ciężko odzyskać.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 18 czerwca 2019 przez Kaleron Bywalec (2,920 p.)
Nadpisany obszar przepadł bez śladu i nadziei. Pozostałą zawartość możesz odzyskać, ale ponieważ zniszczyłeś struktury logiczne, dostaniesz pliki luzem. Kup sobie program DMDE i przeczytaj instrukcję, bo takich rzeczy w technikum nie uczą.

Teoretycznie instalacja windowsa z tego nośnika nie powinna bardziej zaszkodzić - raczej zwracaj uwagę, by niczego więcej na nim nie zapisywać.

Faktycznie nie byłeś pilnym uczniem, skoro nie czytasz komunikatów...;)
komentarz 18 czerwca 2019 przez Dawid Rosiak Nowicjusz (120 p.)
A Tym programem przywrócę dysk do przedniego rozmiar? I co masz na myśli mówiąc luzem, przecież zdjęcia czy muzyka jak i dokumenty tak czy tak  były luzem a nie zapakowane.

, jeszcze ktoś ma zdanie na tem temat ?  Wolałbym się nie sugerować jedną opinią i bardzo bym prosił jeszcze o opinie innego użytkownika.

PS. Daruj sobie uszczypliwości, ale mimo tego dziękuje. Pozdrawwiam i z góry dzięki :)
komentarz 30 września 2019 przez Kaleron Bywalec (2,920 p.)
Luzem = bez struktury katalogów, nazw i atrybutów.,

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 597 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez zkkf56 Dyskutant (8,710 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 365 wizyt
pytanie zadane 2 kwietnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Victor Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 279 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2021 w Systemy operacyjne, programy przez ProTass Nowicjusz (120 p.)

93,380 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,535 komentarzy

62,737 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...