• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

przeglądarki nie pobierają z odpowiednią prędkością

Cloud VPS
0 głosów
545 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez kowal123456789 Nowicjusz (120 p.)
Kiedy ściągam przez bitconnetca to mi ściąga po nawet 6000kb/s, a jak chcę coś ściągnąć przeglądarką, obojętnie którą i ze stron które nie mają ograniczeń, to mi ściąga po 30-50 kb/s. Wiecie czemu tak może być, czy może gdzieś jest jakiś limit albo coś? i tak samo jest na lapku przez wi-fi i na kompie przez kabel. Zrobiło się tak po zmianie internetu, tzn po zmianie dostawcy i zmianie routera. Strony ładują się normalnie, speed testy pokazują szybkie łącze, torenty przez programy idą normalnie, tylko pobieranie przez przeglądarki coś szwankuje.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 27 grudnia 2018 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Pobieranie zależy od wielu czynników. Bitconnect to usługa rodzaju peer-to-peer, jeżeli pobierasz jakiś plik to również udostępniasz go innym pobierającym - stąd takie prędkości. Natomiast pobieranie np.: obrazka o wysokiej rozdzielczości może trwać trochę dłużej ponieważ jest to usługa klient-serwer, gdzie to serwer ustanawia ile klient może pobierać danych na raz. Ponadto torrenty oraz FTP działają na różnych portach i jeden z nich(to jest FTP) może być najzwyczajniej w świecie przycięty przez dostawcę internetu(ISP).
komentarz 27 grudnia 2018 przez kowal123456789 Nowicjusz (120 p.)
nawet z chomikuj idzie z niesamowicie wolną prędkością w porównaniu z wcześniejszym dużo wolniejszym internetem. Czy to może być wina operatora, warto do niego zadzwonić?
komentarz 28 grudnia 2018 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Dzwonić możesz zawsze, ale powiesz że pobieranie z chomikuj zwolniło? Jeżeli speedtesty pokazują że przepustowość jest prawidłowa, to nic nie zdziałasz. Możesz próbować, chociaż nie wróżę rozwiązania problemu - w szczególności gdy Twój operator działa w zasięgu krajowym(Orange, Plus itp...).
komentarz 28 grudnia 2018 przez kowal123456789 Nowicjusz (120 p.)
Zawsze mogę podać zamiast chomikuj steama :) no mam T-mobile. Dzięki za pomoc :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 772 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 187 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2021 w HTML i CSS przez SALVADOR Początkujący (310 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,973 wizyt

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,832 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...