• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Podłączanie SFMl do Visual Studio, ale bez Win32

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
365 wizyt
pytanie zadane 1 października 2018 w C i C++ przez Marcin Ficek Obywatel (1,090 p.)

Cześć

Mam specyficzny problem z podłączeniem biblioteki SFML do Visual Studio. By to zrobić, muszę zrobić projekt Win32, no i tutaj się już zawiesiłem. Nie mogę tego zrobić, co widać na screenshocie:

Może coś spaprałem podczas instalacji, może czegoś nie zauważyłem - nie wiem. Może nie mogę tego zrobić, ponieważ mam system 64-bitowy albo ma to coś wspólnego z moją wersją VS (2017). Dzięki za wszelką pomoc :)

2
komentarz 1 października 2018 przez adrian17 Mentor (354,120 p.)
Otwórz jeszcze raz instalator VS2017 i upewnij się, że masz zainstalowany komponent "desktop development with C++".

Jaką masz listę przy "windows desktop" lub "other"?

(do projektu SFML, możesz zacząć od pustego projektu C++, zamiast win32 - nawet bym to sugerował.)
komentarz 1 października 2018 przez Marcin Ficek Obywatel (1,090 p.)
W windows desktop udało mi się znaleźć odpowiedni rodzaj projektu, ale pod inną nazwą :) Jeśli tylko mógłbym się spytać, czemu lepiej zrobić to od pustego projektu C++, zamiast win32? Może to być głupie pytanie, lecz jestem totalnie w tym "zielony" ;)
3

SFML to framework wieloplatformowy, można napisać program z pojedynczego .cpp z 

int main()
{
    sf::RenderWindow window(sf::VideoMode(800, 600), "SFML window");
    // ...

Użycie szablonu projektu win32 nie daje żadnych zalet, a tylko dodatkowo komplikuje dodając domyślnie rzeczy jak stdafx.h, bodajże inny main() (jeśli dobrze pamiętam) etc.

komentarz 1 października 2018 przez draghan VIP (106,230 p.)

@adrian17 - odpowiedzi udzielamy w (tadam) odpowiedzi, nie w komentarzu - bo będzie ban! laugh

(jup, dokładnie, sam się też muszę tedy zbanować, don't worry, hakuna matata)

Well, to akurat wada tego systemu tutaj - najpierw zadaję pytanie (do którego lepszy jest komentarz), po czym z natury temat ciągnie się w tym samym "wątku".
1
komentarz 1 października 2018 przez draghan VIP (106,230 p.)
Luzik, tak tylko sobie marudzę. W większości przypadków w porządku jest zacytować ostatni komentarz autora na początku odpowiedzi i wygląda legitnie - wtedy i wątek jest (mniej więcej) spójny, i pytanie ma formalną odpowiedź. Ale zgadzam się, że często... no po prostu tak jest bardziej naturalnie.
komentarz 2 października 2018 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Też czasami ciągnę wątek, zadając odpowiedź w komentarzu. Ale, jak wspomniał draghan, należy przenieść ją do odpowiedniej sekcji. Wiele to nas nie kosztuje, a na pewno zwiększa czytelność.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 427 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 784 wizyt
pytanie zadane 29 stycznia 2021 w C i C++ przez Maciek Pestka Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 882 wizyt

93,440 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,681 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...