• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Informatyka a studia

Cloud VPS
0 głosów
230 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez GeSSu44 Nowicjusz (120 p.)
Witam serdecznie!

Jako ,że w maju będę zdawać maturę chciałem się dowiedzieć który kierunek będzie dla mnie lepszy na studiach.

Moje zainteresowania to wszelkie układy elektroniczne, podzespoły komputerowe oraz informatyka i programowanie.

Planowałem studia na PWR na wydziale elektroniki na kierunku Informatyka, jednak ostatnio zainteresowałem się kierunkiem Elektronika i Telekomunikacja również na PWR.

Co sądzicie o obu kierunkach? Który z nich jest bardziej przyszłościowy i opłacalny?

Pozdrawiam

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 listopada 2017 przez Fergus Obywatel (1,010 p.)
Witaj,

Przejrzyj dokładnie program studiów, z czego są zajęcia/przedmioty, jakie potem specjalizacje do wyboru. Na tej podstawie będziesz w stanie określić który kierunek jest dla Ciebie lepszy, konfrontując program studiów z Twoimi zainteresowaniami. Jeśli chodzi o to co jest przyszłościowe to ja osobiście stawiam na programowanie, ale to tylko moje zdanie - to podkreślam  - brakuje ludzi w tym zawodzie i pewnie jeszcze długo będzie brakować, bo to jeden z trudniejszych zawodów. Natomiast nie znam branży układów elektronicznych, więc w tym temacie nie wypowiem się.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,854 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,071 wizyt
–2 głosów
1 odpowiedź 615 wizyt

93,459 zapytań

142,453 odpowiedzi

322,722 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...