• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Studia zaoczne Informatyka Politechnika Poznańska

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
2,047 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez David611 Nowicjusz (120 p.)
zmienione kategorie 13 lipca 2019 przez David611
Hej :)

Rozważam rozpoczęcie studiów zaocznych na PP na wydziale informatyki kierunek Informatyka, ale mam kilka pytań i wątpliwości. Po pierwsze zastanawiam się czy na te studia trudno się dostać? ( nie dostałem się na informatykę dzienną stąd też boje się że mogę nie zostać przyjęty )  Jestem tez ciekaw czy kwalifikacja odbywa się na podstawie matury czy może przyjmują wszystkich lub decyduje kolejność zgłoszeń? Po drugie czy ktoś tu obecny jest w stanie coś powiedzieć o poziomie nauki tam? I po trzecie czy trudno jest się przenieść na studia dzienne i jak wygląda ten proces?

Z góry dziękuje za poświęcony czas ;)
komentarz 14 lipca 2019 przez tkz Nałogowiec (42,060 p.)
Zacznę od tyłu. Czy trudno się przenieść, to pewnie zależy, w Trójmieście nie patrzą na to przychylnie, ale jest taki patent by wziąć ich na skruchę, w podaniu napisz, że jest gorzej niż było z finansami, bądź choroba kogoś z rodziny. Myślę, że studia to taki etap zdobywania znajomości. Warto iść nawet ze względu na to. A czy się czegoś nauczysz, to zależy tylko od Ciebie.
komentarz 14 lipca 2019 przez David611 Nowicjusz (120 p.)
A wiesz jak to jest z tym przyjmowaniem może?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 13 lipca 2019 przez SmoothCrash Obywatel (1,520 p.)
Dziekuj losowi ze nie poszedles na studia. To stracony czas. Nawet zaocznie stracony bo NIC ale to kompletnie NIC sie nie nauczysz. JEdnak ja polecam tak isc na zaoczne bo tanisze i masz papier. A po drugie uczyc sie samemu. Nawet ja w 3 miesiace nauczylbym cie wiecej niz 5 lat studiow a za rok zarabialbys po 5k na poczatek.

Podobne pytania

–1 głos
3 odpowiedzi 3,367 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 4,525 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,070 wizyt

93,437 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,671 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...