• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Studia Informatyka Techniczna - PWr

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
+1 głos
931 wizyt
pytanie zadane 11 lipca 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, szkoła, praca przez kuki_shin Użytkownik (620 p.)
zamknięte 15 lipca 2022 przez kuki_shin
Hej, może już trochę za późno na takie pytanie, ale chce wiedzieć, czy nie popełniłem jakiegoś błędu życiowego.

Otóż jestem tegorocznym maturzystą i zapisałem się na dwa kierunki: Informatyka Techniczna PWr i Informatyka PP. Od początku wolałem na PWr jako, że tam jest specjalność Grafika (chcę tworzyć w przyszłości gry i aplikacje). Jednakże coraz częściej słyszę od bliskich, że lepiej Poznań. Do Poznania dostałem się na razie jako rezerwowy, a do Wrocławia dostałem się na luzie, co też mi daje trochę do myślenia...

Zauważyłem też, że (tak sądzę) przenieśli w tym roku kierunek Informatyki Technicznej na Wydział Informatyki i Telekomunikacji z Wydziału Elektroniki.

Czy kierunek Informatyka Techniczna to nadal dobry wybór dla mnie? Jakie są wasze opinie o tym kierunku?

PS.: Jeśli bym chciał jednak na PP to by mi się raczej udało w drugiej turze.
komentarz zamknięcia: Zdecydowałem sam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 lipca 2022 przez Hubert731 Obywatel (1,650 p.)
Zwróć uwagę, że na pwr jest także informatyka stosowana, gdzie progi są zdecydowanie wyższe.
0 głosów
odpowiedź 11 lipca 2022 przez Wiciorny Ekspert (259,510 p.)

To tylko studia, tak jak matura... i inne tego typu rzeczy, szczerze nie ma to wielkiego wpływu na twoje życie i przyszłość, akurat nie w tej branży.

Wybierz to co chcesz studiować, bo po studiach nie będzie tak, że "za studia" będzie praca, bo jeśli tylko przestudiujesz to będziesz na tym samym poziomie u pracodawcy co ludzie bez studiów, bo papierek jest tylko papierkiem.

(chcę tworzyć w przyszłości gry i aplikacje

to nie idz na studia bo zmarnujesz czas i tam nie ma opcji, żeby się tego nauczyć, chyba że w wolnym czasie tak jakbyś to robił bez studiowała, tylko weź na margines że będziesz miał go znacznie mniej  

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,538 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 3,795 wizyt

91,786 zapytań

140,452 odpowiedzi

316,848 komentarzy

61,134 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...