• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Praca jako java dev dla 16'latka?

Cloud VPS
+1 głos
1,279 wizyt
pytanie zadane 6 października 2017 w Ogłoszenia, zlecenia przez smallec Nowicjusz (160 p.)
zamknięte 6 października 2017 przez smallec

Witam! W przyszłe wakacje chciałbym dostać się na staż jako programista java. Czy mam jakieś szanse znając:

• Spring 
  • Angular 
  • stdlib (kolekcje etc)
  • Wzorce projektowe
  • Java 7,8

Dodam że mam 16 lat.

komentarz zamknięcia: sh*tstorm
komentarz 6 października 2017 przez adas94 Nałogowiec (29,200 p.)
Jeszcze jakbyś mógł szerzej opisać tą znajomość Springa, jakie rzeczy znasz? I na jakim poziomie tę Jave ogarniasz? :)
komentarz 6 października 2017 przez smallec Nowicjusz (160 p.)
aktualnie spring boot. Potrafie robić rest api. Jave wydaje mi się że na poziomie dobrym choć w sumie człowiek nie umie się sam oceniać.
Dobra, zamykam pytanie bo z tego co widze robi się niezły sh*tstorm ;-;
komentarz 6 października 2017 przez adas94 Nałogowiec (29,200 p.)
Ogarnij dobrze tego Springa + JPA(Hibernate) i jakąś bazę danych i na staż na spokojnie powinnieneś zostać przyjęty jeżeli chodzi o wiedzę. Nie wiem natomiast jak sprawa wygląda z wiekiem, czy robią z tego powodu jakieś problemy czy nie. :)
dzięki :)
komentarz 6 października 2017 przez Wiciorny Ekspert (281,530 p.)
no Spring + JPA Hibernate starczy ;]
komentarz 27 października 2017 przez marcin99b Szeryf (84,470 p.)
Sporo firm odrzuci fakt, że szukasz "na wakacje", troche nie opłaca im się zatrudniać pracownika na 2-3 miesiące

Weź pod uwagę że takie elementy jak szukanie pracownika, wdrażanie go w projekt itp niosą za sobą koszty

Jednak możesz poszukać różnego typu pracy zdalnej, na rynku jest masa Januszy biznesu chcących zaoszczędzić na wszystkim, a taki 16 latek który ogarnia wyjdzie dużo taniej, niż osoba utrzymująca się z programowania

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 6 października 2017 przez amb00 Bywalec (2,000 p.)
edycja 6 października 2017 przez amb00

Najlepsza
Jak masz już zrobione własne konkretne projekty, to możesz próbować. Tylko wymienienie tych nazw nic mi nie mówi, bo nie wiem w jakim stopniu to wszystko znasz no i co w tym robiłeś konkretnego.

EDIT: Zapomniałem wspomnieć, że możesz też pracować jako freelancer i robić zlecenia dla pojedynczych osób. To może być łatwiejsze niż dostanie się na staż.
komentarz 7 października 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Ale jako freelancer nie nauczysz się dobrych praktyk. Praktyki to dobry start bo potrafią bardzo szybko pokazać Ci gdzie masz braki itd. :)

Warto założyć konto na githubie I Tam sobie wrzucić projekty i jakos je ładnie zrobić aby działały.

A potem zlinkowac w CV :)
komentarz 7 października 2017 przez amb00 Bywalec (2,000 p.)
Z GitHubem masz 100% racji. Masz też rację, że warto starać się o ten staż, ale w wieku 16 lat może to być po prostu zbyt trudne i wtedy warto wziąć pracę jako freelancer, żeby móc cokolwiek robić zawodowo.
komentarz 8 października 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)

Albo się uczyć. Wiesz jaki kod tworzą tacy freelancerzy? Miałeś okazję się w tym bawić? :)
Bo ja wiele razy musiałem wprowadzać jakąś zmianę w projekcie po takiej osobie. :) kończyło się tak, że przechwytywałem requesty i przenosiłem do protezy wycinając makaron którego nie byłem w stanie ogarnąć.. ani mój PHPStorm. 

Freelancer ok, ale po pracy komercyjnej. Takie moje zdanie. 

komentarz 9 października 2017 przez amb00 Bywalec (2,000 p.)
Robiłem w C++ programy zaliczeniowe dla studentów i robiąc je też się de facto uczyłem.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 582 wizyt
pytanie zadane 9 lipca 2017 w PHP przez Marduczek Użytkownik (520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,187 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 987 wizyt

93,487 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,908 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...