• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem czysto filozoficzny html [ankieta]

0 głosów
331 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2017 w HTML i CSS przez sebastian.chwil Początkujący (300 p.)
Witam :) mam pytanie może nie odnośnie programowania lecz czysto filozoficzne. Miałem na zaliczenie zrobić stronę z 20 podstronami. Było założenie ze strona ma być w html i wykorzystywać wszystkie poznane dotychczas znaczniki htmlowe. Myślałem ze uzycie CSS tylko wzbogaci stronę i po prostu będzie wyżej oceniona. Nadszedł dzień ocen nauczyciel podchodzi do mnie mówię że użyłem CSS i w ogóle divy classy itp. A on na to że strona miała być tylko w htmlu, tylko na ramkach, bez fontów Google, fontello itp. Nie ocenił jej i teraz na następny tydzień muszę zrobić stronę tylko w htmlu. I teraz pytanie jak Wy byście zareagowali na taką stronę? Jak dla mnie czysty obłęd. Pytam z czystej ciekawości, jeśli dział nieodpowiedni czy coś to proszę o usunięcie postu. Pozdrawiam :)
Możliwe odpowiedzi:
Nauczyciel powinien ocenić (11 głosów, 79%)
Nauczyciel nie powinien oceniać (3 głosów, 21%)
komentarz 16 marca 2017 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

Dokąd ten kraj zmierza crying

5 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez solski Użytkownik (720 p.)
Belfry to zazwyczaj skamieniałe dinozaury, w szkołach tłamsi się inicjatywę i kreatywność. Kto w dzisiejszych czasach robi layout w ramkach? Absurdyzm i idiotyzm ;)  Olej tego gościa, zrób tak byle dostać ocenę, a rozwijaj swoje umiejętności we własnym zakresie. Nie przejmuj się takimi zgorzkniałymi dziadami, rób swoje i rozwijaj się. Powodzenia! :)
+2 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
edycja 16 marca 2017 przez mbabane
W zasadzie odlaczyc css to usniecie kilku linijek, badz nawet jednej (ale jak juz to zdaje sie, ze bez css sie nie da, poniewaz kazda przegladarka jakiegos tam css uzywa). Jesli w reakcji nauczyciela dalo sie wyczuc pretensje to wedlug mnie ma kiepskie podejscie do tego, pozniewaz wprowadza zniechecnie do samorealizacji, do ktorego tutaj doszlo i za to nalezy Ci sie szczera pochwala, ale nawet jesli nie, to przeciez kod htmla mozna dalej odczytac tak samo i spokojnie sprawdzic czy dobrze uzyles znacznikow, wiec mogl sprawdzic. Byc moze zaczales sie z nim klocic i wyprowadziles go z rownowagi chcac tylko udowodnic swoja racje, a on, jak to zwykle bywa, jeszcze bardziej sie zawzial na swoja racje.
0 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez niezalogowany
A może nauczyciel tylko umie htmla? :D

Poziom wykształcenia niektórych nauczycieli pozostawia wiele do życzenie, więc nie ma sie czym przejmować.

Albo może uczeń przerósł "mistrza" (nauczyciela) ?
0 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Jakbyś dodał JS i PHP to by zemdlał chyba z wrażenia :D
komentarz 16 marca 2017 przez Assasz Nałogowiec (30,460 p.)
Nauczyciele nie lubią, jak umie się więcej od nich ;)
0 głosów
odpowiedź 16 marca 2017 przez Ivan Maniak (60,650 p.)

LUL. Przecież strona nadal jest wykonana w HTML-u, a CSS jest jedynie dodatkiem, więc wystarczy go odłączyć i gotowe, strona działa. No chyba, że miałeś dodać kolory znacznikiem font i użyć innych przestarzałych technik :)

Mnie nauczyciele powtarzali, żebym nie robił nic ponad określone kryterium w zadaniach, na sprawdzianach. Tobie też to polecam, a szczególnie przy takim nauczycielu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 420 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2021 w Offtop przez Nabuchadonozor Gaduła (3,120 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 881 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2019 w Offtop przez niezalogowany
+2 głosów
1 odpowiedź 313 wizyt

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...