• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szkoła średnia Rzeszów

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
–1 głos
1,190 wizyt
pytanie zadane 6 listopada 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Rzeźnik Nowicjusz (200 p.)

Witam.

W tym roku kończę gimnazjum, no i w związku z tym chciałbym już wstępnie wybrać jakąś szkołę średnią z wyższym poziomem informatyki.

Jestem z okolic Rzeszowa. Interesuje mnie programowanie, jednak mam świadomość że nie nauczą mnie kodzić, jeśli sam w domu nie będą pracował. Póki co w ramach samorozwoju przerobiłem dogłębnie C, C++, C#, oraz bardziej pobieżnie ASM i ostatnio coś kombinuje w Javie (ale niestety nie mam pomysłu co ciekawego zrobić więc trochę stoję z nauką - jak toś podsunie ciekawy pomysł to nie pogardzę). No ale wracając do tematu szkoły słyszałem wiele opinii - jedni twierdzą że nie warto kiblować rok dłużej w technikum, inni że liceum gówno mnie nauczy z infy i idąc do technikum jestem dosyć dużo przed tymi z liceum. Co Wy sądzicie?

Jeśli miałbym iść do technikum podobno najlepszy jest elektronik: http://www.elektronik.rzeszow.pl/ jednak chętnie wysłucham waszych opinii i jestem otwarty na propozycje.

Jeśli chodzi o moje oceny uczę sie dosyć dobrze - w zeszłym roku miałem średnią 5.06 w tym 5 z matmy. W swojej klasie piszę próbne z matmy najlepiej - 90% już drugi raz.

Z góry dzięki za pomoc.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 16 listopada 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Średnia ocen ma tyle wspólnego z wiedzą co pies z kotem.

idź do liceum, w technikum nic się nie nauczysz, zwłaszcza, że coś tam sam robisz.
+1 głos
odpowiedź 16 listopada 2016 przez elszczepano Użytkownik (730 p.)
Ja miałem podobny problem i wybrałem technikum i nie żałuję. Na Twoim miejscu też bym poszedł do technikum. Niby tracisz jeden rok ale masz zawód - nie musisz iść na studia (po liceum niby też nie musisz no ale sama matura bez zawodu... trochę lipa). Przy okazji przedmiotów zawodowych w technikum uczysz się też do matury. Co do tego, że liceum gówno nauczy... kwestia nauczyciela i samozaparcia. Na nauczyciela który ma wszystko gdzieś i uczy bzdur możesz trafić zarówno w technikum jak i liceum. Popytaj ludzi z tej szkoły jacy są nauczyciele uczący przedmiotów informatycznych w szkołach, które rozważasz. Jeśli trafisz na pasjonata, który umie dobrze wytłumaczyć to zarówno w technikum jak i w liceum dobrze Cię nauczy. Mam nadzieję że pomogłem :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 421 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2016 w Offtop przez JackCarver Nowicjusz (120 p.)

93,335 zapytań

142,330 odpowiedzi

322,416 komentarzy

62,669 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...