• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Przyszłość tworzenie stron WWW.

Object Storage Arubacloud
+1 głos
2,105 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez kolejny_noName Nowicjusz (150 p.)
zamknięte 19 kwietnia 2016 przez Comandeer
Witam, na początek kilka słów o sobie ponieważ te informacje będą potrzebne trochę dalej. Jestem uczniem 2 klasy technikum informatycznego. Od ponad pół roku uczę się tworzenia stron internetowych we własnym zakresie. Przedtem próbowałem programowania w C++ i C#, grafiki 3D i ponadprogramowej nauki sieci (konfiguracja, tworzenie sieci itp.). Ostatnio na TSI (tworzenie stron internetowych) tworzyliśmy stronę za pomocą przeglądarki w trybie graficznym. Przyznam że jest to bardzo proste i nie potrzeba jakiś specjalnych umiejętności. I tu się rodzi pytanie, czy w przyszłości większość stron internetowych nie będzie tworzona właśnie w taki sposób? Czy nadal jest sens uczyć się HTML-a CSS-a JavaScript-u itp? Drugie pytanie, czego warto się uczyć jeżeli nie strony internetowe? Co w przyszłości będzie potrzebne (na pewno programiści i sieciowcy). Zależy mi żeby praca którą kiedyś będę wykonywał była z możliwością pracy zdalnej. Dodam że dłuższe siedzenie i pisanie na komputerze mnie nie męczy dlatego myślałem o jakimś tworzeniu stron internetowych, aplikacji lub programowaniu. Odpowiem na pytania jak by jakieś były. Pozdrawiam
komentarz 26 lipca 2019 przez tuptus12 Nowicjusz (100 p.)
Praca zdalna to już zależy od firmy bo jedna cos firma preferuje taka prace druga nie, osobiscie wedlug mnie lepiej pracowac w biurze masz kontakt z kazdym tak jak my pracujemy tutaj https://e-prom.com.pl/

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 19 kwietnia 2016 przez niezalogowany
komentarz 19 kwietnia 2016 przez kolejny_noName Nowicjusz (150 p.)
Sorry nie zauważyłem, w takim razie zamykam pytanie
komentarz 19 kwietnia 2016 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Ty draniu :D wyprzedziłeś mnie :D Już nie będę pisał nowej odpowiedzi, ale: >>ponadprogramowej nauki sieci (konfiguracja, tworzenie sieci itp.) Nie wiem jak jest w innych szkołach-technikum, ale konfiguracja i tworzenie sieci to podstawy e13 :v
komentarz 19 kwietnia 2016 przez kolejny_noName Nowicjusz (150 p.)
Wiem że to jest podstawa bo u mnie w szkole jest to samo, tyle że ja się uczyłem dodatkowo w domu (przestałem kiedy zacząłem uczyć się tworzenia stron www) Cisco IT Essentials, co jest moim zdaniem ponad programowe.
0 głosów
odpowiedź 19 kwietnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Czy nadal jest sens uczyć się HTML-a CSS-a JavaScript-u itp? 

Podobne pytanie było wczoraj zadane
http://forum.pasja-informatyki.pl/131468/czy-w-dzisiejszych-czasach-warto-uczyc-sie-jezykow-webowych

Drugie pytanie, czego warto się uczyć jeżeli nie strony internetowe? Co w przyszłości będzie potrzebne (na pewno programiści i sieciowcy)

Wszystko jest potrzebne . Czemu zawężasz tyle gałęzi IT, do dwóch?

komentarz 19 kwietnia 2016 przez kolejny_noName Nowicjusz (150 p.)
Nie zawężam tylko podaje przykład dwóch sektorów IT które według mnie będą potrzebne zawsze. Można do tej listy dopisać wiele innych takie jak bezpieczeństwo sieciowe, administrowanie sieciowymi systemami itp.
komentarz 19 kwietnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
No, tylko o samym webdev zapomniałeś.

Podobne pytania

+3 głosów
6 odpowiedzi 1,312 wizyt
+2 głosów
4 odpowiedzi 1,352 wizyt
+3 głosów
3 odpowiedzi 813 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,663 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...