Witam, od paru lat uczę sie programować bardziej w kierunku full stack w miarę ogarniam html , css 3,4 php , js , jquery, angulara, less, sass, bootstrapa, mysqla ogólnie dość szybko sie uczę doszedłem do takiego etapu, że poważnie zastanawiam sie nad otworzeniem firmy. Zbadałem nieco rynek ale sie załamałem i raczej zrezygnuje. Ale, żeby być dokładnie pewnym swojego wyboru chciałbym zasięgnąć waszych rad, właściwie rad osób które prowadziły, czy też żyją z tworzenia stron i ogólnie programowania, da sie z tego wyżyć pracując na własny rachunek? Jakieś dwa tygodnie temu zamieściłem ogłoszenie, że zlecę tworzenie strony www tak chciałem sprawdzić stawki i konkurencje i oczy przetarłem ze zdziwienia, dostałem z 200 odpowiedzi co najgorsze osoby były skłonne zrobić mi stronę za 200 pln. Przy takich stawkach cieżko o klienta majać firmę gdy musisz opłacić ZUS, VAT od faktury. Coraz więcej minusów widzę oraz przekonuje sie, że to raczej nie wypali konkurencja firm które istnieją + freelancerzy + studenci, licealiści robiący strony za groszę.