• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

wpis w rejestrze określający czas odpowiedzi applikacji

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
167 wizyt
pytanie zadane 6 lutego 2024 w Systemy operacyjne, programy przez mrowka Nowicjusz (180 p.)
Mam aplikację która się "wiesza" tzn. gdy wykonuje bardziej czasochłonne operacje (zapisy do bazy zapisy plików itp) .

System stwierdza , że aplikacja nie odpowiada. tylko ze to jest normalne działanie na szybszym sprzęcie dział ok. dawno temu spotkałem się ze "sztuczką"  wpis w rejestrze określający po jakim czasie system uznaje że aplikacja wisi.

może ktoś pamięta jaki to mógł być klucz rejestru?
komentarz 6 lutego 2024 przez Velta Maniak (52,830 p.)
Sugerowałbym uczynić tego typu logikę asynchronicznie wykonywaną, zamiast dostosowywać konfigurację systemu tylko pod tę jedną aplikację.
komentarz 6 lutego 2024 przez adrian17 Mentor (353,220 p.)
Z kontekstu zgaduje, że to nie jest aplikacja napisana przez autora pytania?
komentarz 6 lutego 2024 przez mrowka Nowicjusz (180 p.)
przeniesione 8 lutego 2024 przez Arkadiusz Waluk
Niestety to mmoja apka tyko nie mogę użyć żadnej formy asynchroniczności typu multiwątkowości czy multiprocesingu.

To jest baaardzo stara apka jeszcze napisana w vb6 . Ale sposobu z rejestrem szukam jako jednego z wielu sposobów.

jak już pisałem normalnie to ona się źle nie zachowuje tylko na równie starym komputerze (1core 1 GHz 1GB RAM)

Dodam jeszcze, że po chwili odzyskuje responsywność ale to zjawisko gdy Windows powoduje że okienka stają się meczno- szare i wyskakuje okienko o tym że aplikacja przestałą odpowiadać.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 519 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Eryk Chojnacki Obywatel (1,420 p.)

93,377 zapytań

142,377 odpowiedzi

322,520 komentarzy

62,724 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...