Witam. Od razu chciałbym wspomnieć że nie mogłem znaleźć bardziej trafnej kategorii, pasującej do tego wpisu. Do rzeczy: Ostatnio kupiłem paczkę z różnymi modułami i elektroniką którą chciałbym użyć do moich projektów wykorzystujących Arduino Uno R3. W tym zestawie znajdował się między innymi moduł L9110S, sterujący w moim projekcie jednym silnikiem 6V z przekładnią. Po podłączeniu modułu do zasilania dioda zapaliła się, jednak po podłączeniu pinów do arduino moduł poszedł z dymem. Na szczęście w tym zestawie miałem jeszcze sterownik silników L293D. Nie za bardzo rozumiem jak bezpiecznie podłączyć zewnętrzne zasilanie (6V z 4 baterii AA), żeby zasilić sam silnik. Nigdy wcześniej nie podłączałem niczego "z zewnątrz" do arduino i chciałbym tym razem zrobić to dobrze. Schemat poniżej przedstawia jak powinno wyglądać połączenie. Arduino zasilam baterią 9V. Nie rozumiem gdzie mam podłączyć baterie AA. Silnik może pracować ze stałymi obrotami, ważna jest dla mnie tylko zmiana kierunku. Na schemacie jest przedstawiony tylko "plus", ostatnio podłączając uziemienie do arduino spaliłem moduł więc wolę spytać tutaj, jak połączenie powinno wyglądać.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.