• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Ocenienie mojego CV

Object Storage Arubacloud
0 głosów
260 wizyt
pytanie zadane 16 czerwca 2023 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez martinez369 Początkujący (460 p.)
zamknięte 17 czerwca 2023 przez martinez369

Cześć nie wiem w jaką kategorie to wstawić mam pytanie do mojego CV staram się o praktyki programistyczne z javy jestem na początki kariery programistyczej mam pytanie co należy jeszcze zmienić w moim CV żebym był bardziej konkurencyjnym przeglądałem rózne CV na grupie facebookowej i według mnie one niczym się od mojego nie różnią moje pytanie brzmi gdzie może być problem??

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany
1
komentarz 16 czerwca 2023 przez PrzemekM Obywatel (1,680 p.)
Może się czepiam, nie zrozum mnie źle :) Ale zawsze mnie ciekawiło w tego typu CV, jak tak dokładnie obliczyłeś poziom zaawansowania w poszczególnych językach i technologiach (chodzi mi o te paski postępu (niektóre różnią się o kilka procent, to dość dokładne wyliczenie jak na mój gust :)
1
komentarz 16 czerwca 2023 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)

@martinez369, Skoro się nie różnią, to wszystkie są równie beznadziejne. Pół inglisz, pół polisz - jedno albo drugie. Co do pasków, to zgadzam się z przedmówcą. Co oznacza IoT w tym kontekście? Co oznacza ten sam poziom znajomości C i C++? Github i Git, to nie jest AND, tak jak C++ i C, to nie jest to I to. To tak jakbyś napisał, że znasz się na tworzeniu stron, bo od zawsze korzystasz z facebooka. Skoro masz springa, to gdzie masz Jave? C# i .net masz ujętego razem. Zdjęcie imo zbędne. 

komentarz 16 czerwca 2023 przez martinez369 Początkujący (460 p.)

IoT oznacza Internet rzeczy miałem taki przedmiot na studiach i chciałem go uwzględnić to samo z Azure też miałem taki przedmiot wprowadzenie do sztucznej inteligencji w azure myślałem że się to może przydać poprawiłem swoje CV czy teraz jest ciut lepiej czy jeszcze coś poprawić??

1
komentarz 16 czerwca 2023 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
C/C++, to nie miało być razem. C nie jest tym co C++, znając C nie znasz C++. Co oznacza 36%? IoT jest tak szerokim tematem, że 52% to dużo jak na jeden semestr wiedzy. Azure również, cloud to równie szeroki temat. Imo za dużo, bardziej zawzięty. SQL i MYSQL to też nie tożsame.
komentarz 16 czerwca 2023 przez martinez369 Początkujący (460 p.)

Poprawiłem co nieco jeśli chodzi o Azure czy teraz będzie ok??

komentarz 16 czerwca 2023 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Java/Spring boot - 69%. Co to oznacza? CV po samych skillsach to raczej mid od wszystkiego, niż osoba bez doświadczenia. Osobiście takie CV bym wyrzucił od strzała. Chcesz pisać w Javie - daj Jave. Nie pisz wszystkiego co miałeś przez semestr na studiach. I wywal te procenty...

Co do projektu. Wolałbym poczytać czego i dlaczego użyłeś, niż co robi aplikacja.
komentarz 16 czerwca 2023 przez martinez369 Początkujący (460 p.)

Mam pytanie co jeszcze należało by zrobić co jeszcze poprawić tak ostatecznie w tym CV oprócz tego co zostało opisane powyżej 

PS. Sory za jakoś zdjęcia

1
komentarz 16 czerwca 2023 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)

Trochę mam wątpliwości co do pierwszego i ostatniego punktu w other skills XD

Odpwiedz sobie sam czy zapytany o C++, C, Gita, czy cokolwiek innego byłbyś w stanie coś opowiedzieć. Co oznacza ten pasek w 2/3 w javie? 

Powtórzę jeszcze raz. NIE WPISUJ WSZYSTKIEGO CO MIAŁEŚ PRZEZ SEMSTR NA STUDIACH. 

Co do projektu. Osobiście oczekiwałbym czegoś na wzór: Aplikacja stworzona przy wykorzystaniu Javy w wersji 17, dodatkowo do aplikacji został zaimplementowany interfejs graficzny. Aplikacja korzysta z protokołu HTTPS do integracji z zewnętrzym <REST/SOAP.cokolwike> API. (i kilka słów o kluczowych funkcjonalnościach, coś co było trudne/ciekawe)

1
komentarz 18 czerwca 2023 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)

@martinez369, Jak ja aplikowałem, też nawaliłem do CV masę technologii i te zajebiste paseczki :D. Teraz dopiero po czasie widzę, jak bardzo to było bezsensowne. 

Kilka moich spostrzeżeń:

1) Ludzie z HR sami nie wiedzą co chcą, nie znają się na programowaniu i np. piszą w ogłoszeniach rzeczy które nie są w firmie wykorzystywane, a jak jest coś ważnego to nie napiszą.
2) Programistów z twojego zespołu nie obchodzi czy np. znasz Android SDK jeżeli będziesz aplikował np. na wedev. Moim zdaniem nie ma sensu wypisywać masę rzeczy które i tak pracodawca nie potrzebuje.
3) Najważniejsze są projekty, uporządkuj githuba, zrób jakieś readme, wrzuć w cv linki do projektów.
4) Jeżeli kończysz studia to to napisz, myślę że pracodawca chętniej weźmie kogoś po studiach niż w trakcie

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 497 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez martinez369 Początkujący (460 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 544 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Patrykosik88 Początkujący (340 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 348 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Andek Początkujący (360 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,663 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...