• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

CV do pierwszej pracy

Cloud VPS
+1 głos
839 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Patrykosik88 Początkujący (340 p.)

Hej potrzebuje feedback odnośnie CV do pierwszej pracy. Macie jakieś wskazówki/uwagi? (Oczywiście nazwy firm szkoły i zdjęcie oraz dane kontaktowe dodam przy wysyłaniu). Dzięki

1
komentarz 9 kwietnia 2022 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Odrzucił bym już na starcie. :) W Polsce językiem urzędowym jest język polski.
komentarz 9 kwietnia 2022 przez Wiciorny Ekspert (281,530 p.)
super napisał native, po drugie to jest istotne, w miedzy narodowej firmie Polski jest traktowany nie jak urzędowy, ale na szczęście nie masz z tym do czynienia więc możesz sobie odrzucać
Szczególnie, że CV nie jest w jezyku Polskim więc tym bardziej jest to ważne.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 kwietnia 2022 przez Wiciorny Ekspert (281,530 p.)
wybrane 9 kwietnia 2022 przez Patrykosik88

Najlepsza
Jeśli byleś freelancerem, a piszesz teraz o pierwszej pracy to pamiętaj, że wpisując 'freelance' powinieneś mieć przynajmniej umowy na zlecenie, bo tak to nie masz potwierdzenia w tej kwestii.
Nie wiem czy dobrym pomysłem jest umieszczenie tak po prostu na sztywno skils- bo generalnie to nic nie mówi, jest tego taka ilość, że nie wiadomo czy wszystko znasz świetnie, wszystkie te technologie sa wiodące, może sie okazać ze 'cos tam pisalem w react' ale w sumie to sie nie znam, zebys sobie dołka nie podkopał podczas technicznej rozmowy

Akurat ta sekcja byłaby warta rozwinięcia naprzykład: wiodące umiejętności pracy w języku JavaScript, znajomość np. nie podstaw a zagadnień z zakresu biblioteki React, doświadczenie w pracy z systemem kontroli wersji Git - obsługa bazy danych SQL itd itd... no generalnie takie samo listowanie to moze sie pojawic przy danym PROJEKCIE jakie narzędzia były i technologie

Tak uważam, że jest dobre CV na zasadzie- proste, konkretne w ramach tego co robisz i solidne, jedynie nie wiem czy dobrym pomysłem jest linkowanie Fiverra, bo sie z tym nie spotykam w CV które np. do nas przychodza, ale też ja zazywczaj mam doczynienia z backendowcami zanim dostane ich na rozmowe techniczna

Ograniczyłbym zainteresowania do 3-maksymalnie i raczej nie pisał takich ... bananalnych żę tak powiem jak self development, coś co pokaże że też faktycznie nie jesteś tylko zapatrzony w 1 dziedzine, footbal bardzo okej, Książki zawsze na plus... możesz dodać coś z social beeing
1
komentarz 9 kwietnia 2022 przez Patrykosik88 Początkujący (340 p.)
Super dzięki wielkie postaram się poprawić i wrócę tu jeszcze z poprawioną wersją ;)
1
komentarz 9 kwietnia 2022 przez Patrykosik88 Początkujący (340 p.)

@Wiciorny, Czym jest social being? Czy potwierdzenie dla freelance nie mógłby być fiverr? Nie mam dla zleceń przez fiverr umów. Wszystkim zajmuje się serwis fiverr.

Podobne pytania

–1 głos
1 odpowiedź 755 wizyt
pytanie zadane 16 grudnia 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez roberto23 Początkujący (270 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 930 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez martinez369 Użytkownik (520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 514 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Andek Początkujący (360 p.)

93,485 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,767 komentarzy

62,898 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...