• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Praca jako .NET deweloper

Cloud VPS
0 głosów
914 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2023 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez whiteman808 Gaduła (4,840 p.)
Hej, jest taka sprawa
Pracuję na linuksie i zastanawia mnie czy jako .net developer potrzebuję windowsa obok linuxa dual-boot jakbym chciał kodzić np. w C# czy dadzą mi służbowego laptopa?
Mam zamiar pracować hybrydowo lub zdalnie
Pytam pod kątem pracy

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 7 kwietnia 2023 przez marcin99b Szeryf (84,410 p.)
W standardowej pracy dostaniesz służbowego, mało które firmy zgadzają się na używanie prywatnego sprzętu (bezpieczeństwo)
komentarz 7 kwietnia 2023 przez Ehlert Ekspert (215,050 p.)

Byłeś w większości firm? Bo to co napisałeś nie jest prawdą laugh

komentarz 8 kwietnia 2023 przez marcin99b Szeryf (84,410 p.)
No to niezłą patologie tam macie, żadna firma dbająca o jakiekolwiek bezpieczeństwo by nie pozwoliła na to
komentarz 8 kwietnia 2023 przez Wiciorny Ekspert (281,530 p.)
edycja 8 kwietnia 2023 przez Wiciorny

dokładnie, chyba że  jesteś "freelancerem" i klepiesz komuś crudowe apki :D, albo tworzysz front-endowe szablony. A podaj mi firmę, która pozwoli Ci na postawienie repozytorium i pobranie ich projektu za zgodą klienta na lokalna maszyne?

Chociaż widzę dwie potencjalne sytuacje: (nadal to jest dla mnie abstrakcja i niepoważna sprawa)
- możliwość pracy jeśli dostęp do danych masz przez CLOUD i logujesz się do "instancji" jako virtualka, dodatkowo przez np. proxy/vpn tylko dla firmy po wskazanym necie
- jak mówie, twój komputer w momencie kiedy jesteś połączony z projektem spełnia np. OSSTMM (OPSA) i faktycznie po jakimś firmowym wifi może i by przeszło, dalej creepy. 

Chyba, że "firma nic nie wie" i póki się nie dowie to git 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,250 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,675 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,249 wizyt

93,467 zapytań

142,460 odpowiedzi

322,737 komentarzy

62,848 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...