• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy warto zdać rozszerzoną informatykę będąc na mat geo

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
98 wizyt
pytanie zadane 23 października 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, szkoła, praca przez DEF Nowicjusz (120 p.)
edycja 23 października 2022 przez DEF
Hej

Otóż jestem na profilu mat-geo w 3 klasie i chciałbym zostać informatykiem ,próbowałem się przenieść na mat-inf ,ale nie było miejsc. Chodźę na kółko progarmistyczne w szkole ,ale tak szczerze to dopiero zaczynam opanowywać podstawy pythoona. Obecnie zastanawiam się nad tym czy napisać rozszerzoną infę ,czy po prostu dobrze przykuć się do matmy rozszerzonej i angielskiego ,oraz pouczyć się trochę progarmowania. Patrzyłem na strony uczelni i właśnie np. na UG na informatyce wymagają tylko matmy i angola, ale jeśli napisałbym infę to mógłbym spróbować się dostać na PG. Mślicie ,że w mojej sytuacji warto? I takie pytanko ,czy rozszerzona infa przydaje się na studiach?

Jeszcze umiejętnośći:

- bardzo dobry angielski

- z matmy mam głównie 4 i 5

- a z programowania to się dopiero zaczynam uczyć

Z góry dzięki za odpowiedź , pozdro!
1
komentarz 24 października 2022 przez Ehlert Ekspert (210,790 p.)
Rozszerzona informatyka zawsze coś. Generalnie jak nie masz w planach zaocznych to i tak chill. No chyba że idziesz na medycynę, albo prawo. Na dziennych się bywa na zajęciach i prowadzi życie towarzyskie.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 października 2022 przez manjaro Nałogowiec (36,830 p.)
Jeżeli Twoja szkoła trzyma jako taki poziom i masz z matmy rozszerzonej 4 i 5 to skup się na matmie. Rozszerzona matura jest stosunkowo trudna i lepiej do tego się przygotuj dobrze, rozwiązuj zadania maturalne z poprzednich lat. Zadania powyżej 4 pkt są już dość trudne i lepiej moim zdaniem na tym się skupić, niż uczyć się informatyki od podstaw.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 6,496 wizyt
+1 głos
4 odpowiedzi 1,548 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 186 wizyt

90,900 zapytań

139,572 odpowiedzi

313,905 komentarzy

60,373 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...