Witam.
Mianowicie mam suwak z wyborem wartości. Powiedzmy 0-100 ze skokiem co jeden.
Skrypt wywołuje się przy zmianie wartości suwaka i wysyła dane do mikroprocesora który steruje na tej podstawie urządzeniem. Jest to mały mikroprocesorek i nie jest w stanie tak często odsłuchiwać nadchodzące dane jak ja na stronie bawię się suwakiem. Więc przydało by się pewne opóźnienie (daj my na to 100ms) i dopiero wysłać ostateczne dane.
Wcześniej program miałem na pisany w BASICU na telefon, jako aplikację. Tam podczas zmiany wartości na suwaku uruchamiałem timer, który po odliczeniu tych 100ms dopiero uruchamiał procedurę wysłania danych. Tworzenie danego timera mało tę cechę, że nadpisywało poprzedni i ten jak by zaczynał dopiero odliczać od początku. Co mało tę cechę, że dopiero ten ostatni był, aktywny gdy przestawało się ruszać suwakiem i dane były wysyłane z odpowiednim opóźnieniem.
Teraz aplikację staram się przenieść na stronę html. Nie wiem jak wykonać odpowiednie opóźnienie w Javascipt'cie.
Tu każde wywołanie pętli opóźniającej tworzy nowy zegar, który i tak działa w tle i swoją funkcję wykona i dane wyśle. Nowe wywołanie nie nadpisuje starego a tworzy nowy odliczający zegar.
Czy takie coś jest możliwe wykonanie w Javascipc'cie? I prosił bym o naprowadzenie jak to wykonać.