• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dodawanie danych z bazy danych do map google vue

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
675 wizyt
pytanie zadane 8 sierpnia 2021 w JavaScript przez Artek238 Początkujący (380 p.)
Witam, chciałbym aby ktoś mnie naprowadził bądź odesłał do źródła, mianowicie chciałbym zrobić coś takiego że za pomocą vue dodaje np 3 miejscowości do bazy danych, a później te miejscowości są wyświetlane np. na mapie Google

Naprowadził by ktoś jak ugryźć ten temat?
2
komentarz 8 sierpnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (276,940 p.)
Nauczyć się pisać samemu krok po kroku, najpierw bazy danych potem np. technologi webowych ?A potem pytać  formumowiczów, o pomoc w pisaniu np. zapytania jak już coś masz.
komentarz 8 sierpnia 2021 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)

@Artek238, no i najważniejsze, sprawdzenie jakie są limity w takich API, żeby poprzez np. infinity loopa nie nabić sobie rachunku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

komentarz 8 sierpnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (276,940 p.)
nie no, nie da się zrobić takiego loopa z takim zapytaniem jakie kolega by chciał to jest praktycznie nic, chyba :D że jego poziom jest tak niski, że wsadziłby zapytania w pętle
2
komentarz 8 sierpnia 2021 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)
Niekoniecznie, o ile mnie pamięć nie myli to w Google Maps są oddzielne API do różnych rzeczy, z oddzielnym pricingiem, więc de facto można sobie mnożyć koszta. Plus o infinity loopa nie tak trudno (nie wiem jak we Vue, bo w tym nie piszę), ale w React, jeśli ktoś nie rozumie jak działają hooki to raz dwa po kilka tysięcy calli można zrobić, jak się rerender zapętli. :p

A wspominam o tym tylko dlatego, że zawsze, kiedy trzeba podpiąć kartę (a wydaje mi się, że od pewnego czasu trzeba, chyba, że są jakieś darmowe limity), to warto mieć to z tyłu głowy od początku, bo później trzeba prosić i liczyć, że Google się zlituje. ;)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 177 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 169 wizyt
pytanie zadane 12 września 2020 w JavaScript przez malvator Użytkownik (720 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 807 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2019 w Inne języki przez kubekszklany Gaduła (3,230 p.)

92,961 zapytań

141,924 odpowiedzi

321,160 komentarzy

62,295 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...