• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy można połączyć hosting z np. linuxpl.com. z domeną z linux.pl?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
972 wizyt
pytanie zadane 25 sierpnia 2015 w Offtop przez ignacjusz Bywalec (2,390 p.)

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 27 sierpnia 2015 przez JimmyTulipanTudeski Bywalec (2,780 p.)
wybrane 27 sierpnia 2015 przez ignacjusz

Najlepsza
Można, musiałbyś skonfigurować adresy DNS domeny w linux.pl na te z linuxpl.com

Według mnie wygodniejszym rozwiązaniem byłby transfer domeny, aby mieć domenę i hosting w ramach jednego konta.

Wystarczy poprosić w linux.pl o AUTHINFO dla domeny którą chcesz przenieść, a następnie w Linuxpl.com zgłosić transfer domeny i podać im kod (AUTHINFO) który otrzymałeś od linux.pl. Drogą mailową otrzymasz link potwierdzający transfer. Nie wiem jak ta procedura wygląda w firmach o których mowa, ale z doświadczenia wiem, że w niektórych firmach hostingowych wymagany jest pisemny wniosek o wydanie takiego kodu. Musisz go wydrukować, podpisać się, zeskanować i odesłać im na maila.

W sprawie transferu domeny skontaktuj się z działem obsługi klienta.

Pozdrawiam, Jimmy Tulipan Tudeski
komentarz 27 sierpnia 2015 przez ignacjusz Bywalec (2,390 p.)
Dzięki., bo chodzi mi o to że na linuxpl.com jest tańszy hosting, a na linux.pl jest tańsza domena i jej odnowienie
komentarz 28 sierpnia 2015 przez JimmyTulipanTudeski Bywalec (2,780 p.)

Ziom, ceny podane na linux.pl to ceny NETTO dolicz podatek i wychodzi, że tam domena jest droższa! Ja osobiście polecałbym Ci hosting netdc.pl -> wg. mnie najlepsza oferta na rynku, szybkie serwery, obsługa klienta na najwyższym poziomie. o 1 w nocy napisałem im wiadomość z zapytaniem, liczyłem że rano dostane odpowiedź, a  mail od nich przyszedł o 1:05 hehe.

Linux.pl

Domena 107 zł brutto (rejestracja + odnowienie)

Hosting 61 zł brutto/rok

4GB miejsca

240GB transfer/rok

5 baz danych

TOTAL: 168 zł brutto

linuxpl.com

Domena 92 zł brutto (rejestracja + odnowienie)

Hosting 49 zł brutto/rok

2GB miejsca

600GB transfer/rok

bez limitu baz danych

TOTAL: 141 zł brutto

netdc.pl

Domena 96 zł brutto (rejestracja + odnowienie)

Hosting 77 zł brutto/rok

30GB miejsca

2400GB transfer/rok

bez limitu baz danych

własne php.ini

TOTAL: 173 zł brutto

sprawdź sobie ofertę i opinie na temat hostingów na http://www.webhostingtalk.pl/ranking

Pozdrawiam, Jimmy Tulipan 

komentarz 28 sierpnia 2015 przez JimmyTulipanTudeski Bywalec (2,780 p.)
Generalnie, powiem Ci, że korzystałem z kilku firm hostingowych i co roku przenosiłem całą swoją infastrukturę i wszystkie domeny do nowych firm. Zawsze byly jakies problemy. Albo skrypt był wymagający i trzebabyło sie prosić administratora, żeby zwiekszył jakieś limity, czy coś tam w konfiguracji serwera zmienił, co wiązało się z pisaniem maili i telefonami. Albo były jakieś ukryte płatne usługi ( np: dodatkowe bazy danych w ovh.pl ), albo jakieś pokręcone procedury w przypadku transferu domen/ cesji domeny. Pozatym wiele firm hostingowych ma przestarzałą infrastrukturę, co powoduje wolne ładowanie się strony www. Po kilku latach bujania się od firmy do firmy trafiłem na netdc.pl i zostane u nich na stałe, póki co wszystko gra jak należy. Innowacyjna firma, która jest na rynku dopiero kilka lat. Ludzie którzy ja prowadzą znaja się na rzeczy.

Jeśli zamierzasz dłużej poistnieć w sieci, nie powinieneś oszczędzać na hostingu i dobrze się zastanowić którą firmę wybrać do współpracy.

Pozdrawiam, Jimmy Tulipan Tudeski
komentarz 29 sierpnia 2015 przez ignacjusz Bywalec (2,390 p.)
Mi wystarczy jakieś 2 GB

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,392 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,451 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 2,633 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2018 w Offtop przez Jan Machelski Nowicjusz (200 p.)

93,005 zapytań

141,971 odpowiedzi

321,252 komentarzy

62,344 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...