• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

"Narzędzia" do tworzenia stron internetowych

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
744 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Borys0 Początkujący (400 p.)
Witam wszystkich serdecznie :)

Poszukuję narzędzi do tworzenia stron internetowych, a konkretnie sposobu na łatwe stworzenie warstwy widoku aplikacji webowej bez nauki HTML, CSS, JS, itp. Aktualnie zajmuję się backendem w Javie i chcę rozwijać się w tym kierunku. Z tego co się zdążyłem zorientować, to WP daje taką możliwość, ale nie ma to sensu, bo sam w sobie jest wystarczający do stworzenia np. sklepu internetowego. Zależy mi głównie na tym żeby dalej sobie ćwiczyć back-end i nie poświęcać masy czasu na naukę frontu. Czy w ogóle istnieje coś takiego?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Pozdro

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 kwietnia 2021 przez SzkolnyAdmin Szeryf (90,290 p.)
Edytor WYSIWIG?
komentarz 7 kwietnia 2021 przez Borys0 Początkujący (400 p.)
Chętnie przyjrzę się temu bliżej, dzięki :)
0 głosów
odpowiedź 6 kwietnia 2021 przez Wiciorny Ekspert (283,260 p.)
A WORDPRESS ? Jako gotowe narzędzie do tworzenia ston to nie może ?
komentarz 6 kwietnia 2021 przez Borys0 Początkujący (400 p.)
Aktualnie, to jedyna znana mi opcja i z tego co wiem, to WordPress sam w sobie może bardzo wiele, a ja szukam czegoś prostszego. Dotychczas nic innego nie znalazłem i podejrzewam, że po prostu nie ma, ale postanowiłem jeszcze zapytać tutaj.
komentarz 7 kwietnia 2021 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
A wix.com?
komentarz 7 kwietnia 2021 przez Borys0 Początkujący (400 p.)
Sprawdzę, dzięki :)
komentarz 13 lipca 2021 przez Wiciorny Ekspert (283,260 p.)

@JakSky, strasznie drogo się ceni WIX względem np rozwiązań z WordPress czy innych. 

–1 głos
odpowiedź 13 lipca 2021 przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)
skoro chcesz się rozwijać w stronę backendu to nie potrzebujesz pięknie wyglądającej strony, jak np. chciałbyś spróbować zrobic system rejestracji to po prostu dodajesz w HTML'u formularz bez żadnego CSS'a i tyle.

A i odpowiadając na pytanie to m.in. wix.com oferuje coś takiego ale chyba nawet bez dostępu do plików.

IMO najłatwiej będzie jak po prostu postawisz serwer na localhoście i np. w przypadku robienia rejestracji, po prostu będziesz dodawał prosty formularz z inputami. A jak będziesz chciał to co zrobiłeś wypuścić w świat to po prostu poguglasz troche jak coś w tym CSS'ie zrobić i tyle.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 632 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,008 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 938 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2020 w HTML i CSS przez Jasiulek Obywatel (1,090 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,260 komentarzy

63,257 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...