• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wasze umiejętności kodowania w wieku 17 lat? lub młodszym if (twojObecnyWiek<17); :D

Object Storage Arubacloud
0 głosów
827 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez uczeń1998 Obywatel (1,930 p.)
jak w pytaniu ;)))

9 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)

Chyba 

if (twojObecnyWiek<=17)
komentarz 20 sierpnia 2015 przez uczeń1998 Obywatel (1,930 p.)
jeżeli byłeś młodszy to nie może być równe ;)
komentarz 20 sierpnia 2015 przez niezalogowany
Hm, jakby tak pomyśleć, to nie może być równe, bo czas ciągle płynie. A nawet jeśli, to jest to w nieskończenie małej jednostce czasu O_o Jeny, co ja wygaduję :D Ale uczeń1998 ma rację ;) Ale Jonki chyba też, tak trochę... Ja już nie wiem ;)
komentarz 20 sierpnia 2015 przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)
Jeśli if(twojObecnyWiek<17) jest do całego pytania to mam rację, natomiast jeśli tylko do 'lub młodszym' to niestety nie.
komentarz 20 sierpnia 2015 przez niezalogowany
Aha! W takim sensie. To ja wszystko przekombinowałem :D To trzeba jeszcze dodać ||twojObecnyWiek>17 ;)
+1 głos
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez niezalogowany
To ja mam jak na razie 15 :3 O! A jak chcesz poznać wiek niektórych użytkowników na forum to wejdź na tą ankietkę założoną przeze mnie :3 https://forum.pasja-informatyki.pl/31053/ile-masz-lat A to tutaj to żeby wiedzieć ile już użytkownicy programują ;) https://forum.pasja-informatyki.pl/34200/rocznica-programowania

Ale do rzeczy: jeśli chcesz poznać moją historię, wyślij SMS-a o treści ,,lubię_pytać_ludzi_o_ich_historie" na numer 666666, koszt SMS-a to 3,69 zł... Nie no, wejdź na tego linka :D https://forum.pasja-informatyki.pl/776/co-was-natchnelo-do-zaczecia-swojej-przygody-z-programowaniem?start=20&show=4891#a4891 Przy okazji poznasz historie 45 (w tym momencie) innych użytkowników ;)

Jakie skille, pytasz? No więc przed zaczęciem programowania to ja umiałem grać w gry, przeglądać neta i szybko pisać (tak poza tym, to to jest idealne połączenie, żeby zrobić własną grę :D). Jak zobaczyłem, że będę musiał programować, to się załamałem :'( Nie no, zawsze chciałem być programistą, umieć zrobić swój własny program, ale to było tak nagle, muszę zacząć się uczyć programować, no i to był taki lykki szok ;)

Teraz, jakieś 11 miesięcy po zaczęciu przygody z programowniem, umiem C++ na poziomie kursu Pana Zelenta, całej ,,Symfonii C++", ,,Pasjii C++" (jak na razie 1/4 Pasjii przeczytana ;)), Pythona całkiem umiem, ale nauczyłem się go, bo chciałem poznać tą ciekawą składnię, ale jednak wszystkich możliwości, bibliotek Pythona to nie znam ;) HTML-a umiem na poziomie kursu u Pana Zelenta, to samo z CSS-em i JS, ale jednak webmasterem to ja nie jestem ;) Robienie stron to super sprawa, ale jednak wolę robić gry :F PHP i MySQL zamierzałem się nauczyć (na poziomie kursu), ale jednak nie ciągnie mnie aż tak bardzo w stronę internetu ;)

To chyba tyle ;) Jak coś mi się przypomni to jeszcze napiszę.

Pozdrawiam i życzę miłego programowania!
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez vanowikv13 Bywalec (2,740 p.)
więc jestem w twoim wieku ja umiem podstawy html,css,js,php i c++ z kursów mirosława zelenta za niedługo kupuje książke i się zacznę uczyć z książek.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez mrcnsct Nałogowiec (36,390 p.)
W wieku 17 lat nie umiałem nic z programowania. Między 17, a 18 rokiem życia poznałem trochę Pascala.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Jak byłem bardzo mały tzn. miałem około 10 lat to natrafiłem na artykuł o HTML. Na polskim webie nie było dużo video tutoriali, było tego bardzo mało. Uczyłem się ze stron anglojęzycznych, a angielskiego w tym wieku rozumiałem oczywiście na poziomie podstawówki. Więc wiedziałem jak zrobić nagłówek, akapit itp. w HTMLu ale nie wiedziałem jak stworzyć stronę (używałem webowych edytorów). W skrócie, moja nauka byla dosyć dziwna. Poddałem się i stwierdziłem, że to bez sensu. Rok temu postanowiłem wrócić do tego. Angielski już rozumiem lepiej oczywiście i w jeden dzień napisałem stronę opartą na darmowym szablonie. Dlaczego kiedyś na to nie wpadłem? Zrobiłem strone na Joomla! i działało, ale kodu było za dużo wiec pobralem z internetu prosty layout i tak się zaczęło. Po miesiącu pisałem strony od zera. Na lekcji informatyki w Gimnazjum napisałem stronę z ktorej dostałem 6 i stwierdziłem, że będę uczył się dalej. Teraz uczę sie PHP, a potem zamierzam pójść bardziej pod języki niskopoziomowe.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez Hatter Gaduła (3,180 p.)

Napisze od tego że mam 15 lat.

Znam:

  • C++ - słabo (kiedyś mi się wydawało że dobrze, te czasy ;p)
  • C# - najlepiej znany mi język chyba - ale już w nim nie piszę
  • PHP - wynurzam się z newbie
  • HTML&CSS - mogę klepnąć jakąś brzydką strone
  • MySql - podstawy

Surowo siebie oceniam bo jeszcze ~dwa miesiące temu myślałem że pozjadałem wszystkie rozumy.

0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Ja mam mniej niż 17 lat. Umiem tyle, ile można się nauczyć z filmów p. Mirosława Zelenta.

Pozdrawiam.
komentarz 20 sierpnia 2015 przez Lafoniz Gaduła (4,370 p.)
Potrafię napisać kalkulator w C++, który obsługuje cztery dwuargumentowe działania. Uważam to za triumf ludzkiego umysłu.
komentarz 21 sierpnia 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Obiektowy, czy w konsoli.
0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez Nervouss Użytkownik (700 p.)
17 lat za 2 miesiące 18 :3 piszę na tą chwilę strony w ASP.NET MVC zwykorzystaniem freamwork Bootstrap oraz Jquery + AJAX
0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez mcjulcz44 Użytkownik (810 p.)
Mam 14 lat i przerobiłem książki takie jak "Symfonia C++" i "Pasja C++" i jestem w trakcie pisania swojej pierwszej poważnej gry :)

Potem może java i aplikacje na androida

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 552 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 779 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 634 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...