• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wasze umiejętności kodowania w wieku 17 lat? lub młodszym if (twojObecnyWiek<17); :D

0 głosów
1,409 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez uczeń1998 Obywatel (1,930 p.)
jak w pytaniu ;)))

9 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)

Chyba 

if (twojObecnyWiek<=17)
komentarz 20 sierpnia 2015 przez uczeń1998 Obywatel (1,930 p.)
jeżeli byłeś młodszy to nie może być równe ;)
komentarz 20 sierpnia 2015 przez niezalogowany
Hm, jakby tak pomyśleć, to nie może być równe, bo czas ciągle płynie. A nawet jeśli, to jest to w nieskończenie małej jednostce czasu O_o Jeny, co ja wygaduję :D Ale uczeń1998 ma rację ;) Ale Jonki chyba też, tak trochę... Ja już nie wiem ;)
komentarz 20 sierpnia 2015 przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)
Jeśli if(twojObecnyWiek<17) jest do całego pytania to mam rację, natomiast jeśli tylko do 'lub młodszym' to niestety nie.
komentarz 20 sierpnia 2015 przez niezalogowany
Aha! W takim sensie. To ja wszystko przekombinowałem :D To trzeba jeszcze dodać ||twojObecnyWiek>17 ;)
+1 głos
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez niezalogowany
To ja mam jak na razie 15 :3 O! A jak chcesz poznać wiek niektórych użytkowników na forum to wejdź na tą ankietkę założoną przeze mnie :3 https://forum.pasja-informatyki.pl/31053/ile-masz-lat A to tutaj to żeby wiedzieć ile już użytkownicy programują ;) https://forum.pasja-informatyki.pl/34200/rocznica-programowania

Ale do rzeczy: jeśli chcesz poznać moją historię, wyślij SMS-a o treści ,,lubię_pytać_ludzi_o_ich_historie" na numer 666666, koszt SMS-a to 3,69 zł... Nie no, wejdź na tego linka :D https://forum.pasja-informatyki.pl/776/co-was-natchnelo-do-zaczecia-swojej-przygody-z-programowaniem?start=20&show=4891#a4891 Przy okazji poznasz historie 45 (w tym momencie) innych użytkowników ;)

Jakie skille, pytasz? No więc przed zaczęciem programowania to ja umiałem grać w gry, przeglądać neta i szybko pisać (tak poza tym, to to jest idealne połączenie, żeby zrobić własną grę :D). Jak zobaczyłem, że będę musiał programować, to się załamałem :'( Nie no, zawsze chciałem być programistą, umieć zrobić swój własny program, ale to było tak nagle, muszę zacząć się uczyć programować, no i to był taki lykki szok ;)

Teraz, jakieś 11 miesięcy po zaczęciu przygody z programowniem, umiem C++ na poziomie kursu Pana Zelenta, całej ,,Symfonii C++", ,,Pasjii C++" (jak na razie 1/4 Pasjii przeczytana ;)), Pythona całkiem umiem, ale nauczyłem się go, bo chciałem poznać tą ciekawą składnię, ale jednak wszystkich możliwości, bibliotek Pythona to nie znam ;) HTML-a umiem na poziomie kursu u Pana Zelenta, to samo z CSS-em i JS, ale jednak webmasterem to ja nie jestem ;) Robienie stron to super sprawa, ale jednak wolę robić gry :F PHP i MySQL zamierzałem się nauczyć (na poziomie kursu), ale jednak nie ciągnie mnie aż tak bardzo w stronę internetu ;)

To chyba tyle ;) Jak coś mi się przypomni to jeszcze napiszę.

Pozdrawiam i życzę miłego programowania!
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez vanowikv13 Bywalec (2,740 p.)
więc jestem w twoim wieku ja umiem podstawy html,css,js,php i c++ z kursów mirosława zelenta za niedługo kupuje książke i się zacznę uczyć z książek.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez mrcnsct Nałogowiec (36,390 p.)
W wieku 17 lat nie umiałem nic z programowania. Między 17, a 18 rokiem życia poznałem trochę Pascala.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Jak byłem bardzo mały tzn. miałem około 10 lat to natrafiłem na artykuł o HTML. Na polskim webie nie było dużo video tutoriali, było tego bardzo mało. Uczyłem się ze stron anglojęzycznych, a angielskiego w tym wieku rozumiałem oczywiście na poziomie podstawówki. Więc wiedziałem jak zrobić nagłówek, akapit itp. w HTMLu ale nie wiedziałem jak stworzyć stronę (używałem webowych edytorów). W skrócie, moja nauka byla dosyć dziwna. Poddałem się i stwierdziłem, że to bez sensu. Rok temu postanowiłem wrócić do tego. Angielski już rozumiem lepiej oczywiście i w jeden dzień napisałem stronę opartą na darmowym szablonie. Dlaczego kiedyś na to nie wpadłem? Zrobiłem strone na Joomla! i działało, ale kodu było za dużo wiec pobralem z internetu prosty layout i tak się zaczęło. Po miesiącu pisałem strony od zera. Na lekcji informatyki w Gimnazjum napisałem stronę z ktorej dostałem 6 i stwierdziłem, że będę uczył się dalej. Teraz uczę sie PHP, a potem zamierzam pójść bardziej pod języki niskopoziomowe.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez Hatter Gaduła (3,200 p.)

Napisze od tego że mam 15 lat.

Znam:

• C++ - słabo (kiedyś mi się wydawało że dobrze, te czasy ;p)
  • C# - najlepiej znany mi język chyba - ale już w nim nie piszę
  • PHP - wynurzam się z newbie
  • HTML&CSS - mogę klepnąć jakąś brzydką strone
  • MySql - podstawy

Surowo siebie oceniam bo jeszcze ~dwa miesiące temu myślałem że pozjadałem wszystkie rozumy.

0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Ja mam mniej niż 17 lat. Umiem tyle, ile można się nauczyć z filmów p. Mirosława Zelenta.

Pozdrawiam.
komentarz 20 sierpnia 2015 przez Lafoniz Gaduła (4,370 p.)
Potrafię napisać kalkulator w C++, który obsługuje cztery dwuargumentowe działania. Uważam to za triumf ludzkiego umysłu.
komentarz 21 sierpnia 2015 przez Mieszko I Stary wyjadacz (10,980 p.)
Obiektowy, czy w konsoli.
0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez Nervouss Użytkownik (700 p.)
17 lat za 2 miesiące 18 :3 piszę na tą chwilę strony w ASP.NET MVC zwykorzystaniem freamwork Bootstrap oraz Jquery + AJAX
0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2015 przez mcjulcz44 Użytkownik (810 p.)
Mam 14 lat i przerobiłem książki takie jak "Symfonia C++" i "Pasja C++" i jestem w trakcie pisania swojej pierwszej poważnej gry :)

Potem może java i aplikacje na androida

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,364 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 2,136 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 1,484 wizyt

93,765 zapytań

142,720 odpowiedzi

323,369 komentarzy

63,359 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...