• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed minecraft publiczny serwer

Cloud VPS
0 głosów
436 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2020 w Inne języki przez mateusz45 Gaduła (3,280 p.)
zamknięte 26 sierpnia 2021 przez HaKIM
cześć mam mała sprawę bo mam własny serwer minecraft i tam żeby osoba dołączyła musi być dodana do white listy a ja bym chciał żeby każdy mógł dołączyć nie zależnie czy jest na tej liście czy nie , mając tylko ip serwera minecraft

Ps. usuniecie pliku white listy nie pomaga
komentarz zamknięcia: Temat zamknięty.
komentarz 25 grudnia 2020 przez mateusz45 Gaduła (3,280 p.)
plissss help
komentarz 25 kwietnia 2022 przez Kubas23 Użytkownik (630 p.)

@mateusz45,  wejdz w server.proporties w folderze serwera poszukaj "white-list" i wpisz zamiast true false

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 25 grudnia 2020 przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
wyłącz whitelist'e :)
ale mogę to zrobić w pliku z ustawieniami a jak to zrobię to nikt nie dołączy
0 głosów
odpowiedź 25 grudnia 2020 przez JAKUBW Nałogowiec (33,470 p.)

Upewnij się że w pliku serwer.properties jest ustawione

white-list=false

Gdyby było na true, to zmień true na false

tak ale mi nie chodzi że nie mogę wejść mi chodzi o to żebym nie musiał każdej osoby dodawać z osobna bo to mam tak ustawione w sensie na false bo gdyby był true to wogle nie mugłbym dołączyć.  tak jak bym w pliku "whitelist" zamieścił  wszystkie istniejące nazwy i uidy tylko że bez dodawania kilku set miliardów nazw i uidów

już sie poprawiam faktycznie nawet przy konfiguracji serwera wydawalo mi sie że jest false a teraz zobaczy jeszcze raz i sie okazało że jest true zmieniłem i zobacze czy bendzie działać
0 głosów
odpowiedź 25 grudnia 2020 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
W strukturze katalogowej serwera znajduje się plik server.properties. Wewnątrz tego pliku znajdują się podstawowe ustawienia konfiguracji twojego serwera. Znajdź i zamień z whitelist: on na whitelist: off
0 głosów
odpowiedź 26 sierpnia 2021 przez niezalogowany
edycja 26 sierpnia 2021

smileyCześć!
W plikach serwera minecraft (strukturze katalogowej) powinien znajdować się plik "server.properties". Otwórz go w edytorze tekstu np. notatniku i znajdź opcję:

white-list=

Po znaku "=" trzeba wpisać wartość "true"/"false"
true - oznaczać będzie że whitelista będzie włączona a do serwera będą mogły dołączyć tylko osoby (nazwy użytkowników) znajdujące się w pliku whitelisty,
false - natomiast będzie oznaczać że do serwera będą mogli dołączyć wszyscy gracze.

Więc w twoim wypadku opcja ta w pliku "server.properties" powinna wyglądać tak:

white-list=false

Sprawdź  czy właśnie taka opcja jest zaznaczona w twoim pliku "server.properties"
Jeśli nie masz dostępu do struktury katalogowej serwera a masz tylko panel sterowania (np. serwer jest na hostingu zarządzany przez stronę www) znajdź właśnie opcję whitelist i zaznacz tam opcję "Nie", "Wyłącz" lub "False".
Gdyby to nie pomogło sprawdź również (jeśli masz taką opcję) blackliste, a gdy masz pluginy polecam sprawdzić je dokładnie czy nie blokują graczy gdy nie są na whitelist.

Mam nadzieję, że pomogłem.

2
komentarz 26 sierpnia 2021 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Dzięki, że szerzysz swoją wiedzę z innymi użytkownikami forum, ale proszę nie odkopywać starych tematów.

Podobne pytania

+2 głosów
0 odpowiedzi 224 wizyt
pytanie zadane 8 kwietnia 2024 w Java przez marek321321 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 319 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2022 w Sieci komputerowe, internet przez Kubas23 Użytkownik (630 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 575 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2022 w Hostingi, domeny, usługi przez Kubas23 Użytkownik (630 p.)

93,455 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,719 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...