• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nagłe pogorszenie pracy na baterii

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
221 wizyt
pytanie zadane 7 maja 2020 w Sprzęt komputerowy przez ErDek19 Użytkownik (870 p.)
Cześć wszystkim! Od miesiąca używam huawei matebook d14. Bateria przy normalnym używaniu trzymała +/- 9 godzin. Fajne było to, że mogłem ustawić na suwaku w windows czy chcę bardziej oszczędzać baterię czy lepszą wydajność, wiecie o co chodzi. Dwa dni temu ta opcja zniknęła, mogę albo włączyć oszczędzanie albo nie. Zgrało to się w czasie z pogorszeniem czasu na baterii do +/- 6 godzin (z dnia na dzień). Dodatkowo strasznie irytuje fakt, że laptop ciągle ma włączony wentylator, nawet bez obciążenia. Czyżby wada po aktualizacji win?
1
komentarz 7 maja 2020 przez sefir Dyskutant (8,560 p.)
edycja 7 maja 2020 przez sefir
To bardzo prawdopodobne, sterowniki producentów niektórych sprzętów są "wrażliwe" na niektóre poprawki systemowe i przestają być funkcjonalne do następnego patcha albo systemu albo sterowników. Przerabiałem taką beznadziejność kompatybilności wstecznej tych cudownych aktualizacji. U mnie to była nawet kwestia, że w laptopie po aktualizacji systemu, system przestał przełączać kartę graficzną z integry na dedyk i żadnej późniejszej aktualizacji nie szło tego przywrócić. Na szczęście na ubuntu wszystko poprawnie mi śmiga :D

Zawsze można spróbować ponownie zainstalować sterownik ze strony producenta, może coś aktualizacja systemu zepsuła w nim, ale to tylko jakiś tam wariant. Może też jakieś procesy w tle Ci kompa zarzynają.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 337 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 1,882 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2016 w Sprzęt komputerowy przez Macin Początkujący (330 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 222 wizyt

93,430 zapytań

142,427 odpowiedzi

322,652 komentarzy

62,792 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...