• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Visual studio - czy programuje się tak samo jak w c::b?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
138 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2020 w Systemy operacyjne, programy przez KumberTwo Dyskutant (8,270 p.)
Ostatnio widziałem kod w Visual Studio napisany w c++ i było kilka dziwnych rzeczy. Czy mogę tam programować identycznie jak w Code Blocksie?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 23 lutego 2020 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
wybrane 24 lutego 2020 przez KumberTwo
 
Najlepsza
Jeśli chodzi o język i standardy - niezależnie od IDE są takie same.

Nie wiem zbytnio o jakich dziwnych rzeczach mówisz, mógłbyś wyjaśnić?
komentarz 23 lutego 2020 przez KumberTwo Dyskutant (8,270 p.)
Może była to jakaś pomyłka, ale widziałem jakąś inną deklaracje zmiennych, albo to ja się jeszcze nie znam na tyle, co jest bardzo prawdopodobne.
komentarz 23 lutego 2020 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
No, prawdopodobnie o to chodziło, bo niezależnie od środowiska język jest ten sam ;D
komentarz 23 lutego 2020 przez KumberTwo Dyskutant (8,270 p.)
A warto się przenieść na Visuala? Słyszałem, że jest darmowa wersja.
1
komentarz 23 lutego 2020 przez mokrowski Mędrzec (155,460 p.)
Obserwuję że w zasadzie jest tylko kilka powodów dlaczego trzymać się C::B.

1. "Bo lubię" - na to nie ma rady ani argumentów :-/

2. "Bo jest na maturze" - tu znów nic nie poradzę...

3. "Bo programuję w wxWidgets i tu jest łatwiej" - hm...

I całe multum żeby nie...

Wybór IDE jest sprawą indywidualną a jeśli proces produkcji oprogramowania tego nie wymaga absolutnie, to powinien być neutralny dla IDE (czyli każdy ma taki młotek jaki lubi).
komentarz 23 lutego 2020 przez SimiVoid Pasjonat (19,790 p.)
Tak. Przede wszyskim VS ma bardzo dobrze działający debuger, który w c::b jest po prostu nie działający.
1
komentarz 23 lutego 2020 przez SimiVoid Pasjonat (19,790 p.)
@mokrowski, Visual Studio też jest na maturze i nikt nie zmusza cię do używania C::B
komentarz 23 lutego 2020 przez mokrowski Mędrzec (155,460 p.)

@SimVoid, o widzisz.. dzięki, nie wiedziałem. Odpada więc jeden powód :) 

komentarz 23 lutego 2020 przez NewEraOfPeace Gaduła (4,790 p.)

@KumberTwo, możliwe, że widziałeś C++/CLi 

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 191 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 501 wizyt
–1 głos
0 odpowiedzi 105 wizyt

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...