• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Junior java developer / front-end developer

Cloud VPS
+1 głos
613 wizyt
pytanie zadane 1 listopada 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez bert997 Nowicjusz (200 p.)

Czy ucząc się samemu programować mam szansę ( bez studiów informatycznych ) znaleźć pracę jako junior java developer lub front-end developer w 2020r. na terenie krakowa? Nigdy nie miałem styczności z programowaniem, jakich języków i technologi się uczyć w 2020r. aby dostać pracę lub staż?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 listopada 2019 przez adas94 Nałogowiec (29,200 p.)
edycja 1 listopada 2019 przez adas94
Masz szansę.

Junior Java Developer - Java, Spring  + dodatki (Git, Maven, SQL, jakaś baza danych)

Front-end Developer - Html, Css, Js, Angular

Możesz to nawet połączyć i zostać full stackiem.

* Kolejność nieprzypadkowa (ta w nawiasie jest przypadkowa) ** To tylko przykładowa ścieżka rozwoju w tych kierunkach
0 głosów
odpowiedź 1 listopada 2019 przez Velta Maniak (52,890 p.)

Czy ucząc się samemu programować mam szansę ( bez studiów informatycznych ) znaleźć pracę

Niemal 90% przepytanych programistów w Stack Overflow Developer Survey 2019 oznajmiło, że nauczyli się tego w inny sposób, niż przed edukację / oświatę.

Najprawdopodobniej i tak nie pokażesz dyplomu na rozmowie kwalifikacyjnej (zapewne poza paroma wyjątkami, w których jest po prostu konieczne z góry), tylko staniesz przed edytorem, kartką, czy tablicą i będziesz musiał rozwiązać pewne problemy, być może przy użyciu kodu w danej technologii.

jakich języków i technologi się uczyć w 2020r. aby dostać pracę lub staż?

Nie wybieraj technologii "pod pracę". Jeżeli jest wspierana i dobrze Ci się w niej pisze, to w końcu znajdziesz pracę z tym związaną.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 765 wizyt
+2 głosów
8 odpowiedzi 7,352 wizyt
+3 głosów
2 odpowiedzi 648 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2018 w Nasze projekty przez Acravis Początkujący (330 p.)

93,487 zapytań

142,420 odpowiedzi

322,771 komentarzy

62,902 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...