Ponieważ spotkala mnie nieprzyjemna sytuacja dwukrotnie, stracilem dość dobrą możliwość pracy ponieważ po nicku rekruter znalazl moje stare konta sprzed lat jak zaczynalem programować i pytalem się o proste rzeczy o HTML i na tej podstawie uznal ze jestem niekompetentny ponieważ to każdy wie, nie patrząc ze to mialo miejsce 5 lat temu.
to ja bym wstał na takiej rozmowie i wyśmial rekrutera mówiąc mu co myślę o takim podejściu... znam naprawdę wiele osób, które są świetnymi seniorami, ale na swoich GH mają jakieś zaszłości sprzed X lat bo po prostu tego nie używają... Na forach też się czasami wypowiadają, pytają o coś itp. ale to w tej branży normalne...
Takimi rekruterami nie ma co się przejmować bo to poprostu zera a nie rekruterzy, w ogóle coraz częściej spotykam się z sytuacją, że rekruterzy nawet nie pytają o żadne CV czy portfolio tylko po prostu na rozmowie wychodzi co umiesz i rozmowy są prowadzone przez programistów w obecności rekrutera i to jest dobre. Na rozmowie można naprawdę wiele sprawdzić, jak pisałem, coraz częściej nikt o CV nie pyta.
Także nie łam się, traktuj fora jako normalne miejsce do dyskusji, ja też się nie ukrywam i czasami zdarza mi się, że ktoś mi powie, że mnie kojarzy z forum czy FB itp. i jest spoko, tak samo jak ludzie się kojarzą z koferencji itp.
A takich rekruterow po prostu omijaj szerokim łukiem i tyle :)