• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki czytnik ebooków

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
+2 głosów
1,057 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2019 w Sprzęt komputerowy przez informatyk-00 Nowicjusz (230 p.)
Witam

Zamierzam kupić czytnik ebooków. W przeszłości nie miałem styczności z tego typu urzadzeniami więc nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. Dlatego zwracam się do was z pytaniem czy znacie/używacie czytnik godny polecenia. (Budżet to okolice 300 zł )

3 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2019 przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)
wybrane 3 lutego 2019 przez informatyk-00

Najlepsza
Ja osobiście korzystam z Kindla (chyba to jest Kindle 7) i mogę go polecić, ale tak bardziej ogólnie: pierwsza rzecz to ekran - koniecznie e-papier (chyba już inne wyszły z użycia) -  tło nie jest co prawda tak białe jak przy zwykłym, przez co światło do czytania musi być odpowiednie, ale oprócz tego sprawuje się świetnie (czytanie w słońcu czy przy lampce bez problemu). Fajną opcją jest wbudowane podświetlenie, ale lampkę na klips możesz dokupić później za ~30 zł. Są czytniki z przyciskami, są z dotykowym ekranem - ja mam dotykowy ekran i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie, odcisków palców czy zabrudzeń w ogóle nie widać, a jest to bardzo prosty i wygodny sposób kontroli. Oprócz tego zwróć uwagę na obsługiwane formaty. Głównie są trzy: .mobi (dla kindli), .epub i pdf. Z perspektywy mojego kindla można korzystać z wszystkich trzech, z tym że .mobi wygląda i działa świetnie, a przy pozostałych dwóch tekst się rozwala przy skalowaniu (da się czytać), a jak są obrazki to tragedia, więc czytanie pdf'a nie jest jakieś porywające (może nowsze sobie lepiej radzą). Ostatnia rzecz to wysyłanie książek na czytnik - w kindlu wygląda to tak, że wklejasz książkę do programu, klikasz wyślij, łączysz czytnik z wi-fi, książka się pobiera (parę sekund) i ją masz. Oczywiście zawsze pozostaje opcja przez kabelek. Generalnie polecam Kindle.
0 głosów
odpowiedź 5 stycznia 2019 przez Konrad Fx Mądrala (6,910 p.)
Hej,

używałem czytnik pocektbook i dobrze się sprawował, nie był drogi a jego plusem była możliwość obsługiwania wszystkich rodzaji ebooków .epub, .mobi i nawet pdf.

Zwracaj uwagę na to czy posiada podświetlenie tak abyś mógł czytać w nocy.

Ja osobiście przesiadłem się po latach na iPada 2018 i na nim czytam wszystko ale to już droższa zabawa.

Pozdrawiam!
0 głosów
odpowiedź 21 maja 2019 przez PaulGilbert Gaduła (3,280 p.)
Ja mam Kindla i jestem z niego zadowolony. Jest dla mnie wygodny, nic mu nie brakuje. Tak więc mogę go polecić.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,206 wizyt
pytanie zadane 15 marca 2022 w Sprzęt komputerowy przez doskanoness Obywatel (1,240 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 214 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2021 w Urządzenia mobilne przez pingwin1993 Użytkownik (600 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 437 wizyt
pytanie zadane 14 października 2020 w Systemy operacyjne, programy przez ReZerTer Początkujący (410 p.)

93,166 zapytań

142,177 odpowiedzi

321,946 komentarzy

62,495 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 918p. - dia-Chann
  2. 902p. - Łukasz Piwowar
  3. 901p. - CC PL
  4. 894p. - Łukasz Eckert
  5. 716p. - Michał Telesz
  6. 664p. - Marcin Putra
  7. 649p. - Michal Drewniak
  8. 641p. - rafalszastok
  9. 641p. - rucin93
  10. 629p. - Piotr Aleksandrowicz
  11. 629p. - Adrian Wieprzkowicz
  12. 621p. - Dawid128
  13. 612p. - Mikbac
  14. 611p. - ksalekk
  15. 606p. - Mariusz Fornal
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...