• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brak dostępu na niektórych stronach

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
2,928 wizyt
pytanie zadane 30 września 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Bonq Nowicjusz (120 p.)

Witam
Mam problem, a mianowicie nie mogę wejść na niektóre strony, między innymi na stronę Steam. Gdy próbuję wejść to otrzymuję komunikat Access Denied i że nie mam dostępu do tej strony. Tak samo aplikacja steam, niby działa normalnie ale nie moge wejść w sklep, profile znajomych itp (cały czas jest czarny ekran nic się nie ładuje)
Gdy próbuję wejść na jakąkolwiek stronę poprzez tryb incognito pojawia się taki komunikat:
Brak dostępu

Myślałem że to problem z moim komputerem, lecz na dwóch innych laptopach połączonych do tej samej sieci również dzieje się to samo. Udostępniając internet z telefonu wszystko działa normalnie. Wygląda to trochę jak by dostawca internetu blokował niektóre strony.

Proszę o pomoc.

komentarz 5 października 2018 przez Bonq Nowicjusz (120 p.)
Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi.
Problem został rozwiązany. Zadzwoniłem do dostawcy zgłosiłem problem, dostawca zrobił jakiś reset i wszystko teraz śmiga :D

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 października 2018 przez Shepherd Bywalec (2,180 p.)
Takie coś pojawiło mi się, jeśli miałem włączonego VPN. Może masz go włączonego?
+1 głos
odpowiedź 1 października 2018 przez gakowalski Gaduła (3,080 p.)
Częściowo możesz być blokowany przez Google (stąd ta captcha "Nie jestem robotem") a częściowo możesz być blokowany przez jakieś urządzenie sieciowe, które filtruje Twój ruch sieciowy. W szczególności takie zjawiska mogą mieć miejsce w sieciach firmowych, bo tam takie filtrowanie jest normalną sprawą. I tam też w szczególności blokowany byłby Steam jako związany z działaniami innymi niż służbowe.

Istnieje jeszcze możliwość, że blokuje coś dostawca Internetu, ale wątpię w to. Dostawcy raczej nie robią takich rzeczy, nie ma to dla nich większego sensu i tylko zniechęcałoby klientów.
–1 głos
odpowiedź 5 października 2018 przez mrxardas Nowicjusz (140 p.)
edycja 5 października 2018 przez mrxardas
Generalnie jeśli jest to dla Ciebie uciążliwe możesz skorzystać z darmowego VPN'a https://protonvpn.com/

Nie lubię robić reklamy za darmo ale to chyba najlepsza opcja z darmowych VPN'ów bo nie mają takich wkurzających limitów jak inni, praktycznie ich w ogóle nie mają.

Ja tak zawsze miałem jak używałem tora, z drugiej strony jeżeli masz zmienne ip, to może z czasem przestanie się to wyświetlać.

Przy okazji wiele można się dowiedzieć po przez ip. Czy to nie twój dostawca? https://margonet.pl/

Pewnie w tej wiosce mieszka twój dostawca xd
https://ibb.co/mR2pEK

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,026 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 8,320 wizyt
pytanie zadane 22 września 2017 w Bezpieczeństwo, hacking przez Last _chance3 Nowicjusz (150 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 976 wizyt

93,718 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,265 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...