• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

AGH 2 cykl rekrutacji

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
+2 głosów
8,299 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez easytodo Mądrala (5,380 p.)
edycja 5 lipca 2017 przez easytodo
Witam serdecznie,

dostałem się na 2 z 3 zadeklarowanych kierunków na AGH. Jednak najbardziej chciałem dostać się na informatykę na iet, jednak zabrakło mi punktów.

Czy jeżeli zdecyduję się dalej walczyć o ten kierunek i przejdę do drugiego cyklu rekrutacji, to utracę możliwość studiowania na kierunkach na które się dostałem?

Chciałbym złożyć papiery na eaiib na informatykę, żeby mieć tam pewne miejsce, ale jednocześnie próbować w kolejnym cyklu z iet, czy jest to możliwe?

Pozdrawiam.

PS: Czy listy oczekujących są do wglądu? Jeżeli tak to kiedy i gdzie?

SOLVED

Dla potomnych - tak, jak najbardziej można złożyć dokumenty na 1 kierunek i dalej starać się o drugi, informacja zasięgnięta w dziekanacie.
komentarz 5 lipca 2017 przez Wujek Początkujący (410 p.)
A czemu nie chcesz iść na byle "samogloski"?  Z opini ludzi co tam studiują wynika ze na samogloskach jest lepiej niż na iet.
komentarz 5 lipca 2017 przez easytodo Mądrala (5,380 p.)
A czy byłe samogłoski to nie jest właśnie iet?
Nie
komentarz 5 lipca 2017 przez plkpiotr Stary wyjadacz (12,420 p.)

Notka z Wikipedii o dawnych samogłoskach (WEAiIE):
W 2012 roku nastąpił podział wydziału na Wydział Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Inżynierii Biomedycznej (EAIiIB) oraz Wydział Informatyki, Elektroniki i Telekomunikacji (IET).

No tak. Ale obecnie mówiąc samogloski większość osób ma na myśli EAIiIB

5 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 lipca 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,030 p.)
Wiecie czy jesli teraz chciałbym wziac udział w kolejnej rekrutacji to musialbym wnosić jakas oplate bo po wybraniu opcji wzięcia udziału w kolejnej rekrutacji uzyskalem status kandydat wiec chyba nie trzeba?
Nie musisz.  Jeśli nie dostałeś się  na pierwszym etapie rekrutacji i miałeś tam wszystko opłacone,  to na drugi etap idziesz juz bez kolejnych opłat :)
komentarz 5 lipca 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,030 p.)
Ok dzieki
0 głosów
odpowiedź 5 lipca 2017 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
Skoro wiele osób zrobiło właśnie tak jak ty że dostali się na więcej niż jeden kierunek to progi są bardzo wysoki w drugiej turze się mocno obniżą
0 głosów
odpowiedź 5 lipca 2017 przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)

Taki sam temat pojawił się na tym forum:

https://www.matematyka.pl/forum65.htm

Chyba to było to: https://www.matematyka.pl/423107.htm

Ale moim zdaniem liczenie na znajomość wszystkich procedur rekrutacyjnych ludzi z forum jest średnie. Jeżeni masz możliwość możesz podskoczyć na AGH z papierami i tam się dopytać o wszystko ludzi bezpośrednio tym się zajmujących a jak nie to zadzwonić lub napisać e-mail i będziesz wszystko wiedział. wink

A tak nawiasem mówiąc próg na infe na WIET > 930 pkt. ... no nieźle. Ale można było się spodziewać z uwagi na to że wszyscy diamentowcy mają zagwarantowane miejsce na tym wydziale a nie tak jak kiedyś laureaci I i II stopnia. Ale myślę że z takim wynikiem na luzie powinieneś wskoczyć na 2 rekrutację. Powodzenia

komentarz 5 lipca 2017 przez easytodo Mądrala (5,380 p.)
Próg na iet wynosił dokładnie 936 punktów :o Ale na eaiib też poszaleli bo infa 926 punktów :)
0 głosów
odpowiedź 5 lipca 2017 przez Janek Dudek Nowicjusz (140 p.)
Witaj też mam identyczny problem dostałem się na dwa z trzech kierunków jednak ten trzeci jest dla mnie priorytetem. Dla ciebie odpowiedź od " Uczelniana Komisja Rekrutacyjna AGH ":

Szanowny Panie,

dziękujemy za zainteresowanie ofertą edukacyjną naszej Uczelni.

Może Pan kandydować w dalszych cyklach, informacje ma Pan na swoim

koncie.

Powinien się Pan wpisać na kierunek na który się Pan dostał a

ewentualnie

potem może Pan się wypisać i wpisać na drugi.

Sugeruję ewentualną dalszą korespondencje prowadzić przez system

eRekrutacja.

Z poważaniem,

dr inż. Mikołaj Skowron

Uczelniana Komisja Rekrutacyjna AGH w Krakowie
0 głosów
odpowiedź 6 lipca 2017 przez PgK Obywatel (1,380 p.)
A tak swoją drogą, to wiecie jak sprawdzić jakie były progi punktowe po pierwszym cyklu? Bo ja obecnie jestem na 2 naborze ale nie mam pojęcia ile pkt mi zabrakło...
1
komentarz 6 lipca 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,030 p.)
zadzwon do wydzialowej komisji rekrutacyjnej,bez problemu odpowiedzą.Albo napisz o jaki kieruenk Ci chodzi to moze bede wiedzial
komentarz 6 lipca 2017 przez PgK Obywatel (1,380 p.)
Dzięki za odpowiedź :) Małe szanse, że ktoś z tego forum tam się rekrutował, obecnie staram się dostać na fizykę techniczną. To mój 2 kierunek :)
1
komentarz 6 lipca 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,030 p.)
wiem ze na informatycy na tym samym wydziale prog wynosil 902pkt,wiec podskoczyl znacznie.Zakladam,że na fizyke techniczną w tym roku moglo byc cos ok 700pkt
komentarz 6 lipca 2017 przez PgK Obywatel (1,380 p.)
Ja miałem troche poniżej 700. No nic, czekam na 2 cykl ;)

Podobne pytania

+3 głosów
1 odpowiedź 1,324 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,821 wizyt
pytanie zadane 10 lipca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez cou Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 336 wizyt
pytanie zadane 20 maja 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Mateusz Cygal Początkujący (380 p.)

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...