• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czasowe wyłączenie WI FI

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
481 wizyt
pytanie zadane 12 maja 2017 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany
Witam,

Problem następujący: Mam ustawić ruter tak aby w określonych godzinach tylko przepuszczał ruch (a więc dzieciaki mogli o określonych porach z wi fi z telefonu/laptopa korzystać).

Próbowałem szczęścia na tp linku wr 841n:

-Najpierw ustawiłem filtrowanie po MACu

-Potem wpisanym na tablicy MACu przypisałem statyczny nr IP

-a na koncu chciałem kontrole rodzicielską. Tylko że nie zdało to rozwiązania gdyż kontrola rodzicielska przepuszcza tylko wpisane strony a ja chcę wszystko.

-potem próbowałem w access control ale tu tak samo mi chciało tylko określone strony

-wgrałem gorgoyl na rutera. Tutaj jest blokowanie, ale nie chce mi to jakoś blokować.

Pomysły jakieś?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 14 maja 2017 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
gargolye powinien lapac... to moze wrzuc tomato albo dd-wrt.
komentarz 16 maja 2017 przez niezalogowany

JAk mówiłem wgrywałem gargolye ale że to był ruter tp  link wr 841n v.9 na stronie eko.one.pl i innych nie znalazłem do tej wersji programu. Były tylko do v 8. ( Z innych stron próbowałem i jakoś nie chciało mi to współgrac, nie wiadomo kto koło niego robił). 

Ale polecam rutery asusa, zwłaszcza RT-N12+ .

Tam jest kontrola rodzicielska polegająca właśnie na tym że blokujesz dostep do internetu bezprzerowodowego w określonym czasie i okreslonemu użytkownikowi.

W ustawieniach tych pokazuje się taka tabela z poszczególnymi dniami tygodnia i godzinami dla każdego z wpisanych MACów i tylko zaznaczasz godziny w których mogą wchodzić. 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 566 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Maksym Piętak Nowicjusz (210 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,854 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 290 wizyt
pytanie zadane 19 października 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Cichy007 Nowicjusz (120 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,258 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...