• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z Wi Fi, zasięg jest lecz brak internetu.

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
1,731 wizyt
pytanie zadane 18 grudnia 2016 w Sieci komputerowe, internet przez GhostZoombie Użytkownik (640 p.)
Witam kupiłem sobie ostatnio nowy router Asus DSL-N12E_C1. W komputerze stacjonarnym internet działa ładnie (kabel), na komórce WI FI działa ładnie, natomiast na lapku widzi sieć, jest full kresek lecz pisze "Brak dostępu do internetu". Próbowałem przez rozwiązywanie problemów lecz internet działa na 10 sekund tyle by wejść na google a po wpisaniu i próbie wyszukania znika. A nadal jest zasięg. IPv4 i IPv6 jest ustawione na automatyczne. Karta sieciowa zaktualizowana, router zaktualizowany. Próbowałem restart DNSa i TCP/IP przez wiersz poleceń lecz nadal nic.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 18 grudnia 2016 przez Lrror Bywalec (2,720 p.)
wybrane 18 grudnia 2016 przez GhostZoombie

Najlepsza

Wejdź w "Panel sterowania > Sieć i Internet > Centrum sieci i udostępniania > Zmień ustawienia karty sieciowej"
Następnie wejdź w właściwości "Połączenie sieci bezprzewodowej" lub jak to u ciebie się nazywa ważne by wejść w właściwości sieci wifi. Jak nie wiesz które to wybierz te z ikonką wifi.
Jak już wszedłeś w właściwości to następnie kliknij "Protokół internetowy wersji 4 (TCP/IPv4)".
Teraz wybierz opcję: "Użyj następujących adresów serwerów DNS". I w "Preferowany serwer DNS" wpisz: 8.8.8.8
Wszystko zapisz. I najlepiej połącz się jeszcze raz z wifi. Tu masz miej więcej zilustrowane jak w moim przypadku należy to zrobić:

Obrzek

komentarz 18 grudnia 2016 przez GhostZoombie Użytkownik (640 p.)
Jak na razie działa, dzięki wielkie! :D
komentarz 30 marca 2017 przez lukas$ Gaduła (3,390 p.)
Witam,

Widzę że ustawiłeś sobie publiczny serwer DNS GOOGLE

Preferowany to powinien być DNS Twojego dostawcy internetowego.

Sprawdzasz to przy pomocy jakie jest moje IP.

http://moj-ip.pl/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 187 wizyt
pytanie zadane 19 października 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Cichy007 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 385 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Maksym Piętak Nowicjusz (210 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 261 wizyt
pytanie zadane 3 października 2017 w Sprzęt komputerowy przez kaka55555 Nowicjusz (120 p.)

93,337 zapytań

142,332 odpowiedzi

322,424 komentarzy

62,677 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...