• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

System wiadomości - cms i theme

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
183 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2017 w Systemy CMS przez Mariusz08 Maniak (62,280 p.)
Witajcie!

Muszę zrobić stronę z "wiadomościami" (czyt. aktualnościami) postawionej na CMS. Chodzi tutaj o artykuły o poprawkach bezpieczeństwa, itd. Te z bezpieczeństwa byłyby "przypinane" na samej górze, a te mniej ważne artykuły, na dole. Fajny wygląd ma np. RadioZET i podobny chciałbym zrobić na stronie. Chodzi tutaj o darmowy theme. W gre wchodzą dwa CMS:

1.WordPress,

2. Joomla

Pozdrawiam.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2017 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

I z czym masz problem? :v

Muszę zrobić stronę z "wiadomościami" (czyt. aktualnościami) postawionej na CMS.

OK, tutaj można posłużyć się wpisami(czy też postami).

Te z bezpieczeństwa byłyby "przypinane" na samej górze, a te mniej ważne artykuły, na dole.

Do tego można użyć kategorii - np.: "Bezpieczeństwo" i "Inne".  Za pomocą wp_query wyciągasz dany wpis.

Chodzi tutaj o darmowy theme.

I tutaj może być problem - często odnoszę wrażenie, że łatwiej jest napisać samemu jakiś wpis aniżeli znaleźć gotowy motyw. Nie mogę tutaj pomóc, radzę jednak napisać sobie prosty szablon i go używać. Słowa kluczowe: wp_query, kategorie. Jeżeli szukasz poradnika dot. Wordpressa i budowania własnego motywu, polecam kanał Alessandro Castellani na yt.

komentarz 30 kwietnia 2017 przez Mariusz08 Maniak (62,280 p.)
Chodzi mi tutaj o darmowy theme,  a raczej pomoc w jego znalezieniu, bo sam szukałem i nie znalazłem fajnego motywu.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 561 wizyt
pytanie zadane 4 września 2017 w PHP przez mi-20 Stary wyjadacz (13,250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 480 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2018 w Offtop przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 176 wizyt

93,436 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,669 komentarzy

62,801 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...