• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

komputer nie przechodzi do systemu operacyjnego

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
228 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2016 w Systemy operacyjne, programy przez kacperdyba Gaduła (3,290 p.)

Cześć,

Mam taki problem, otóż wczoraj przy włączeniu komputera zatrzymał mi się nagle na okienku "Trwa uruchamianie systemu Windows", wiecie tym z logiem. Po kilkukrotnym resecie wreszcie normalnie odpalił.

Ale niestety dzisiaj pojawił się ten sam problem, i komputer już nie chcę odpalić. Włożyłem płytę z windowsem, aby spróbować naprawić - ale nie odpala również płyty! zatrzymuje się na ładowaniu składników. Wiecie może co należy zrobić?

Dodam jeszcze, że jeden z elementów jest bardzo gorący - to chyba główny układ sterowania, wczoraj przejechałem koło niego kilka razy pędzlem, aby wyczyścić gdyby miał jakiś kurz. Podobny element:

obr

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2016 przez Michał Muzyka Pasjonat (24,080 p.)
Na zdjęciu zaznaczyłeś chipset, jeśli masz pod ręką jakiegoś linuxa bootowalnego z płyty możesz spróbować go odpalić i zobaczyć czy odpala, a jeśli wywala error to podeślij w którym momencie
komentarz 30 grudnia 2016 przez lukas$ Gaduła (3,390 p.)
Witam,

Sprawdź na linuxie bo do diagnozowania dla mnie najlepszy jest linux.https://distrowatch.com/dwres.php?resource=major

tutaj masz zestaw wszystkich dystrybucji.Łatwy opis jak nikt nie miał z nim do czynienia z instalacją http://www.pcworld.pl/news/W.jaki.sposob.naprawic.Windows.za.pomoca.Linux,364661.html

Jeśli chipset mocno się grzeje to podczas uruchamiania w biosie można sprawdzić temperatury a jakby udało Ci się uruchomić w trybie awaryjnym (F8) to cpu-z też pokazuje temperatury.Jest to chipset od grafiki na płycie głównej.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 328 wizyt
pytanie zadane 8 listopada 2016 w Systemy operacyjne, programy przez SHarkUN Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 221 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 945 wizyt

92,963 zapytań

141,927 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,296 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...