• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie działający PHP, czy to wina xampa ? Jak naprawić

0 głosów
290 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2016 w PHP przez Jarosław Kapałka Nowicjusz (140 p.)
Witam

Podczas przerabiania lekcji PHP cz2, pojawił mi się problem z działaniem kodu php.

Po wgraniu plików (przygotowanych na stronie) i uruchomieniu ich w lokalhoscie, pojawia mi się strona do logowania, jednak po próbach logowania, zarowno poprawnych jak i niepoprawnych wyskakuje mi na stronie coś takiego:

connect_errno!=0) { echo "Error: ".$polaczenie->connect_errno; } else { $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; $login = htmlentities($login, ENT_QUOTES, "UTF-8"); $haslo = htmlentities($haslo, ENT_QUOTES, "UTF-8"); if ($rezultat = @$polaczenie->query( sprintf("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE user='%s' AND pass='%s'", mysqli_real_escape_string($polaczenie,$login), mysqli_real_escape_string($polaczenie,$haslo)))) { $ilu_userow = $rezultat->num_rows; if($ilu_userow>0) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $wiersz = $rezultat->fetch_assoc(); $_SESSION['id'] = $wiersz['id']; $_SESSION['user'] = $wiersz['user']; $_SESSION['drewno'] = $wiersz['drewno']; $_SESSION['kamien'] = $wiersz['kamien']; $_SESSION['zboze'] = $wiersz['zboze']; $_SESSION['email'] = $wiersz['email']; $_SESSION['dnipremium'] = $wiersz['dnipremium']; unset($_SESSION['blad']); $rezultat->free_result(); header('Location: gra.php'); } else { $_SESSION['blad'] = 'Nieprawidłowy login lub hasło!'; header('Location: index.php'); } } $polaczenie->close(); } ?>

Czyli zamiast interpretowac kod php po prostu go wyswietla (inne polecenia php tez nie działaja), wydaje mi sie ze moze cos nie tak jest z moim xampem chodz komunikaty wydaja sie poprawne:

09:40:34  [main]     Initializing Control Panel
09:40:34  [main]     Windows Version:  Home  64-bit
09:40:34  [main]     XAMPP Version: 5.6.28
09:40:34  [main]     Control Panel Version: 3.2.2  [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
09:40:34  [main]     You are not running with administrator rights! This will work for
09:40:34  [main]     most application stuff but whenever you do something with services
09:40:35  [main]     there will be a security dialogue or things will break! So think
09:40:35  [main]     about running this application with administrator rights!
09:40:35  [main]     XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
09:40:35  [main]     Checking for prerequisites
09:40:37  [main]     All prerequisites found
09:40:37  [main]     Initializing Modules
09:40:37  [main]     Starting Check-Timer
09:40:37  [main]     Control Panel Ready
09:40:44  [Apache]     Attempting to start Apache app...
09:40:44  [Apache]     Status change detected: running
09:40:51  [mysql]     Attempting to start MySQL app...
09:40:51  [mysql]     Status change detected: running

Probowałem xampa od nowa instalowac ale nic nie pomogło, ma ktos jakis pomysł o co tutaj chodzi ?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 grudnia 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
A otworzyłeś tag <?php ?
komentarz 15 grudnia 2016 przez Jarosław Kapałka Nowicjusz (140 p.)
Kod jest jak najbardziej poprawny bo jest wzięty ze strony pasja informatyki.

Znalazłem w międzyczasie podobne zapytanie na forum i była tam odpowiedz że coś nie tak jest z Interpretatorem języka PHP, ale co konkretnie trzeba naprawić/skonfigurować niestety nie było podane.
komentarz 15 grudnia 2016 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Nie bądź taki pewien, że kod jest poprawny jeśli go sobie skopiujesz/przepiszesz ;) Odgórne zakładanie że coś jest poprawne, bo ktoś inny to zrobił, jest bardzo lekkomyślne.
0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
Zrób screena jak ci wyświetla na stronie  oraz wrzuć  ten kod tutaj na forum tylko nie paczkę z ego kodu

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 678 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,774 wizyt
pytanie zadane 23 października 2017 w JavaScript przez Ugari Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 279 wizyt
pytanie zadane 9 czerwca 2017 w HTML i CSS przez xdmik23 Gaduła (3,030 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...