• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie wiem czemu źle mi się wczytuje baza danych(Plik) Jak to naprawić ?

0 głosów
49 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2016 w C i C++ przez konrad99 Gaduła (4,100 p.)

Problem polega na tym że wczytuje mi 1 drużynę a potem gdy powinno przerwać pętle i wrócić do pętli z poprzedniej funkcji i dodać te drużyne do vectora 

void Rozgrywki::wczytaj_rozgrywki() //klasa ktora ma skladowa vector druzyn
 {
     std::fstream plik;
plik.open( "FMK.txt", std::ios::in  );
if( plik.good() == true )
{
    std::cout << "Uzyskano dostep do pliku!" << std::endl;
    //tu operacje na pliku
} else std::cout << "Dostep do pliku zostal zabroniony!" << std::endl;
    for(int i=0;i<17;i++)
    {


     Klub klub_do_wczytania;
     klub_do_wczytania.wczytaj_klub(plik);
     kluby_z_ligi.push_back(klub_do_wczytania);

    }



     plik.close();


 }

Klub* Klub::wczytaj_klub(std::fstream  & pliczek)//a tu funkcja która wczytuje 1 zespól dobrze a potem źle
{
getline( pliczek, nazwa_klubu );

for(int i=0;i<31;i++)
{


Pilkarz przyklad;
przyklad.wczytaj_pilkarza(pliczek);
zawodnicykluby.push_back(przyklad);


}




return this;
}

void Pilkarz::wczytaj_pilkarza(std::fstream & plik)//a to funkcja wczytująca i dodająca zawodników do klubu
{
plik>>imie;
plik>>nazwisko>>wiek;
plik>>narodowosc;
std::string poz;
plik>>poz;
wczytajpozycje(poz);
plik>>umiejetnosci;


//std::cout<<imie<<nazwisko<<narodowosc<<umiejetnosci<<wiek<<pokaz_jaka_pozycja();

}

 

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 77 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 195 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2017 w C# i .NET przez szpytma_1 Początkujący (340 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 94 wizyt
pytanie zadane 28 listopada 2016 w C i C++ przez konrad99 Gaduła (4,100 p.)
Porady nie od parady
Publikując kody źródłowe korzystaj ze specjalnego bloczku koloryzującego składnię (przycisk z napisem code w edytorze). Nie zapomnij o ustawieniu odpowiedniego języka z rozwijanego menu oraz czytelnym formatowaniu kodu.Przycisk code

64,981 zapytań

111,458 odpowiedzi

234,638 komentarzy

46,802 pasjonatów

Przeglądających: 206
Pasjonatów: 6 Gości: 200

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...