• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie działający PHP, czy to wina xampa ? Jak naprawić

Object Storage Arubacloud
0 głosów
215 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2016 w PHP przez Jarosław Kapałka Nowicjusz (140 p.)
Witam

Podczas przerabiania lekcji PHP cz2, pojawił mi się problem z działaniem kodu php.

Po wgraniu plików (przygotowanych na stronie) i uruchomieniu ich w lokalhoscie, pojawia mi się strona do logowania, jednak po próbach logowania, zarowno poprawnych jak i niepoprawnych wyskakuje mi na stronie coś takiego:

connect_errno!=0) { echo "Error: ".$polaczenie->connect_errno; } else { $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; $login = htmlentities($login, ENT_QUOTES, "UTF-8"); $haslo = htmlentities($haslo, ENT_QUOTES, "UTF-8"); if ($rezultat = @$polaczenie->query( sprintf("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE user='%s' AND pass='%s'", mysqli_real_escape_string($polaczenie,$login), mysqli_real_escape_string($polaczenie,$haslo)))) { $ilu_userow = $rezultat->num_rows; if($ilu_userow>0) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $wiersz = $rezultat->fetch_assoc(); $_SESSION['id'] = $wiersz['id']; $_SESSION['user'] = $wiersz['user']; $_SESSION['drewno'] = $wiersz['drewno']; $_SESSION['kamien'] = $wiersz['kamien']; $_SESSION['zboze'] = $wiersz['zboze']; $_SESSION['email'] = $wiersz['email']; $_SESSION['dnipremium'] = $wiersz['dnipremium']; unset($_SESSION['blad']); $rezultat->free_result(); header('Location: gra.php'); } else { $_SESSION['blad'] = 'Nieprawidłowy login lub hasło!'; header('Location: index.php'); } } $polaczenie->close(); } ?>

 

Czyli zamiast interpretowac kod php po prostu go wyswietla (inne polecenia php tez nie działaja), wydaje mi sie ze moze cos nie tak jest z moim xampem chodz komunikaty wydaja sie poprawne:

09:40:34  [main]     Initializing Control Panel
09:40:34  [main]     Windows Version:  Home  64-bit
09:40:34  [main]     XAMPP Version: 5.6.28
09:40:34  [main]     Control Panel Version: 3.2.2  [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
09:40:34  [main]     You are not running with administrator rights! This will work for
09:40:34  [main]     most application stuff but whenever you do something with services
09:40:35  [main]     there will be a security dialogue or things will break! So think
09:40:35  [main]     about running this application with administrator rights!
09:40:35  [main]     XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
09:40:35  [main]     Checking for prerequisites
09:40:37  [main]     All prerequisites found
09:40:37  [main]     Initializing Modules
09:40:37  [main]     Starting Check-Timer
09:40:37  [main]     Control Panel Ready
09:40:44  [Apache]     Attempting to start Apache app...
09:40:44  [Apache]     Status change detected: running
09:40:51  [mysql]     Attempting to start MySQL app...
09:40:51  [mysql]     Status change detected: running

Probowałem xampa od nowa instalowac ale nic nie pomogło, ma ktos jakis pomysł o co tutaj chodzi ?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 grudnia 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
A otworzyłeś tag <?php ?
komentarz 15 grudnia 2016 przez Jarosław Kapałka Nowicjusz (140 p.)
Kod jest jak najbardziej poprawny bo jest wzięty ze strony pasja informatyki.

Znalazłem w międzyczasie podobne zapytanie na forum i była tam odpowiedz że coś nie tak jest z Interpretatorem języka PHP, ale co konkretnie trzeba naprawić/skonfigurować niestety nie było podane.
komentarz 15 grudnia 2016 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Nie bądź taki pewien, że kod jest poprawny jeśli go sobie skopiujesz/przepiszesz ;) Odgórne zakładanie że coś jest poprawne, bo ktoś inny to zrobił, jest bardzo lekkomyślne.
0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
Zrób screena jak ci wyświetla na stronie  oraz wrzuć  ten kod tutaj na forum tylko nie paczkę z ego kodu

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 450 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,401 wizyt
pytanie zadane 23 października 2017 w JavaScript przez Ugari Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 216 wizyt
pytanie zadane 9 czerwca 2017 w HTML i CSS przez xdmik23 Gaduła (3,000 p.)

92,555 zapytań

141,402 odpowiedzi

319,552 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...