• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak promować posty, fanpage na facebooku?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,081 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2016 w Sieci komputerowe, internet przez ThePatrykOOO Dyskutant (8,400 p.)
Witam mam pytanie. Jak można najlepiej za darmo promować posty i fanpage na facebooka. Bo promowanie takie jakie nakłada facebook, jest trochę za drogie i przez dłuższy okres będzie ono nie opłacalne. Znacie jakieś sprawdzone sposoby, które działają i nie są to puste polubienia?

5 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 20 listopada 2016 przez Benek Szeryf (92,410 p.)

Dobry content, częste posty, interakcja z użytkownikami w komentarzach.

1
komentarz 21 listopada 2016 przez ThePatrykOOO Dyskutant (8,400 p.)
Tego to nawet nie musisz mi mówić, bo ja takie rzeczy to wiem. Ale załóżmy że masz stronę na fb z 0 polubień, no dobra niech będzie te 10 i pytanie do ciebie jak promować stronę aby przybyło na nią więcej fanów.
komentarz 4 stycznia 2020 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
Przecież Benek Ci napisał.

Jest takie powiedzenie - dobrego produktu nie trzeba reklamować.
0 głosów
odpowiedź 11 sierpnia 2017 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)
Dobry content, znajomość nowych mechanizmów Facebooka dla właścicieli fanpage, dbanie o jak największą interakcję ze strony czytelników, korzystanie z nowych „bajerów”, typu panoramiczne video itd., jakiś dobry viral, zorganizowanie konkursu (zgodnego z regulaminem Facebooka), dbanie o konta na innych usługach (Twitter, Instagram, Snapchat…), czytanie blogów tematycznych (http://jakrobicmarketing.pl miało fajny poradnik, jak wycebulić z reklam na Facebooku)
0 głosów
odpowiedź 11 sierpnia 2017 przez bicnet Gaduła (4,800 p.)
Przede wszystkim duża aktywność i dobrej jakości posty. Również polecam odpowiadać w komentarzach to powinno  bardziej zainteresować. Moim zdaniem jedne z lepszych fanpage w Polsce na fb ma energylandia, wrzucają ciekawe firmy w dobrej jakości i posty oraz są bardzo aktywni w komentarzach i to na pewno zachęca klienta.
0 głosów
odpowiedź 28 stycznia 2019 przez micfil94 Nowicjusz (180 p.)

Jakościowy content, komunikacja z fanami i grupa FB.  
Z przykładów branżowych, zerknij na fanpage Just Join IT . Mieszanka dobrego contentu z zabawną treścią. 
Z Polskiego podwórka świetnie radę daje sobie Żywiec. Genialne kreacje. 
International, wzorem do naśladowania będzie Durex czy HubSpot (którego btw warto obserwować, jeśli jarasz się marketingiem wink )

Popatrz jak robią to duże marki. Piszą przede wszystkim codziennie, w regularnych odstępach czasu oraz analizują przeszłe posty w poszukiwaniu "recepty" na najlepsze treści. Mozolna, codzienna praca. 

0 głosów
odpowiedź 7 kwietnia 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Osobiście nie bawiłem się nigdy w promowanie na FB ale kilku znajomych próbowało tego ze swoimi stronami, najczęściej były to jakieś mniejsze, bardziej lokalne biznesy i w sumie każdy potwierdza, że te reklamy FB z budżetami dziennymi to super sprawa i nawet mówili mi, że mieli dużo więcej wejść niż te przewidywania FB. Oczywiście wiele zależy od jakości samej reklamy (podobno sam sobie tam ustalasz jak to wygląda w jakimś kreatorze).

Także nie traktuj tego jak pewnik, bo jak pisałem sam nie korzystałem bo nie mam na razie potrzeby reklamy, ale kilkoro znajomych potwierdza, że to dobry wydatek i za parę zł można mieć dobry ruch. A tak mniej wiecej jak ich pytałem o koszta to w sumie wszyscy kręcili się gdzieś w granicach 1000-1500zł także w sumie jeśli rozłożysz sobie to na 1-2 miesiące to nie jest to straszna kwota w porównaniu do jakieś reklamy bardziej tradycyjnej typu duże bilbordy przydrożne itp.

No i plusem wydaje mi się to, że masz dużą dowolność w regulacji kosztów... np. w tym miesiącu idzie Ci lepiej to możesz wrzucić z 1000zł, w jakimś innym chcesz obciąć koszty to nie robisz reklamy albo dajesz jakiś mniejszy budżet itp. Nie wiem jak z wrzucaniem tego w koszty ale raczej zakładałbym, że można to normalnie wrzucić jako cele reklamowe (mogę dopytać jesli by Cię to interesowało).

Podobne pytania

+3 głosów
3 odpowiedzi 514 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,235 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,217 wizyt

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,284 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...