• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Fanpage na facebooku - zaproszenie fanów do polubienia strony

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,217 wizyt
pytanie zadane 14 grudnia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez duszyczka Nowicjusz (120 p.)
Cześć wszystkim,

Od niedawna prowadzę fanpage na Facebooku Ośrodka Kultury - niestety płatne reklamy i inne płatne funkcje nie wchodzą w grę.

Nigdzie nie mogę znaleźć funkcji, żeby zaprosić osoby do polubienia strony firmowej FB tego Ośrodka Kultury, ale POZA mojej listy znajomych - czy jest coś takiego?

Jeżeli nie ma powyższej funkcji, to do głowy wpadł mi taki pomysł, żeby utworzyć nowe konto osobiste na Facebooku oraz zaprosić osoby z tego samego miasta i okolic, i te konto podpiąć pod stronę firmową oraz zaprosić te osoby do polubienia strony firmowej na Facebooku - czy takie rozwiązanie jest dobre?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
komentarz 14 grudnia 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Specem od FB to ja nie jestem, na jednym z kont firmowych korzystałem kiedyś z płatnych reklam i powiem Ci, że nawet nie był taki zły odzew. Mniej więcej to co FB podpowiadał jeśli chodzi o ilość polubień +- 30%.

Ale tak wracając do Twojego przypadku to może zastanów się, czy nie bardziej opłaci się jakaś reklama socjal media, np. plakaty w miejscowości, wyraźnie informujące o FB itp.? Wiem, że nie jest to odp. na Twoje pytanie (dlatego jest to tylko komentarzem), ale szczerze mówiąc na mnie osobiście lepiej działa taka forma, niż miliony postów na FB, tym bardziej, że wiele osób może zignorować takie zaproszenie, a jak zobaczą ciekawy plakat to może sami z ciekawości wejdą i zaobserwują? Wiem, że to oczywiście koszta, ale pomyśl, czy gdzieś w niedalekiej przyszłości warto byłoby nieco zainwestować :) Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwoju fanpage :)
komentarz 14 grudnia 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Ośrodek Kultury? Zrób losowanie na bilety na wydarzenie XX.
komentarz 14 grudnia 2017 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Moja żona często bierze udział w takich losowaniach, gdzie musi np. polecić X osób które udostępnią (chyba tak to działa ale mogę się mylić), aby dostać darmową sesję foto, jakieś zajęcia dla dzieci itp. Ja osobiście nawet nie patrzę na takie posty, ale kto wie, może to dobry pomysł... ludzie udostepniając sami zrobią Ci reklamę...

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
Potrzebujesz fb sdk i konta developerskiego no i trochę znajomości backendu. Jak już komunikujesz z fb. Robisz guzik polub podpinasz fb.login , potem fb.api (requestLink, typeRequest,  filtr, callback) dalej sobie zobaczysz w dockach do fb Api. Nie wiem czy likes nie potrzebuje review od strony fb, ale to już Ty sprawdzisz.
0 głosów
odpowiedź 22 grudnia 2017 przez Ewa Początkujący (260 p.)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 606 wizyt
pytanie zadane 7 października 2019 w Offtop przez Greeenone Pasjonat (16,100 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 330 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2018 w Offtop przez drzeszutek7 Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
5 odpowiedzi 1,081 wizyt

93,018 zapytań

141,984 odpowiedzi

321,282 komentarzy

62,364 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...