• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z internetem/routerem

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
289 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2016 w Sieci komputerowe, internet przez KamilloPL Gaduła (3,470 p.)
Mam problem ktory polega na przerywaniu połączenia. Gdy połączenie zostaje przerwane nie mogę wejść na strone routera z ustawieniami tak jakby router się zawieszal na jakiś czas. Po zresetowaniu nieraz ma problem z zalapaniem połączenia. Czy jest to spowodowane siecią ? Ale zdaje mi sie że nie - tak bym mial dostep do routera i w ustawieniach bym widział brak polaczenia.

Miał ktoś podobny problem?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2016 przez zperkowski Stary wyjadacz (11,150 p.)
Możesz spróbować zresetować ustawienia i zapomnieć sieć w komputerze. Trudno mi powiedzieć czy to wina hardware routera. Jeżeli router jest nowy i ogólnie nie sądzisz, że to może być spowodowane "zadyszką" to zmieniłbym hasło WiFi na mocniejsze i zmienił nazwę sieci na inną. Swego czasu używałem Kali i takie rozłączanie użytkownika ze znanej sieci jest częścią procesu przechwytywania hasła do sieci WiFi.
komentarz 12 listopada 2016 przez KamilloPL Gaduła (3,470 p.)
Router ma max 2 lata wiec hmm - osobiście mam 2 który ma z 5 lat i działa. Sprobu5je zrobić to o czym mowiles i zobacze efekt.

A polecacie jakieś nowe routery pod ADSL do domu ok 250m ? Bo przy tym mam 1 antene i w ostatnim pokoju mam bardzo slaby zasięg
0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2016 przez ThePatrykOOO Dyskutant (8,400 p.)
Zadzwoń do swojego operatora internetu i niech ci to naprawią. Być może ruter się zepsuł.
0 głosów
odpowiedź 12 listopada 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
Niedawno na tym forum pojawiło się podobne pytanie odnośnie routera ->http://forum.pasja-informatyki.pl/194069/hp-omen-15-rozlaczanie-wifi#c194844

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 206 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 962 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 105 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2021 w Sieci komputerowe, internet przez nielot Obywatel (1,270 p.)

92,953 zapytań

141,912 odpowiedzi

321,141 komentarzy

62,286 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...