• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wielokrotne zapytania

Object Storage Arubacloud
–1 głos
158 wizyt
pytanie zadane 29 września 2016 w PHP przez benzulli Użytkownik (720 p.)
$polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
			if ($polaczenie->connect_errno!=0)
			{
				echo "Error: ".$polaczenie->connect_errno;
			}
			else
			{
				if($rezultat = @$polaczenie->query("SELECT * FROM wp_coins"))
				while($db_out = $rezultat->fetch_assoc())
				{
					if(strtoupper($preg_receiver[1]) == strtoupper($char_name))
					{
						if($db_out['tc_id'] !=$preg_id[2])
						{
							$polaczenie->query("INSERT INTO wp_coins SET tc_id='$preg_id[2]', coins='$preg_amount[2]', sender='$preg_sender[1]', user='$current_user->user_login', email='$current_user->user_email', used=0");
						}
					}
					if($db_out['email'] == $current_user->user_email && $db_out['coins'] == $preg_amount[2])
					{
						$polaczenie->query("UPDATE wp_coins SET used=1 WHERE tc_id='$preg_id[2]'");
						return true;
					}
					else
						return false;
				}
			}
			$polaczenie->close();

Error: 1045 Warning: mysqli::close(): Couldn't fetch mysqli

 

Taki błąd wyskakuję po wywolaniu tego kodu, podejrzewam, że cos tu naknocilem, bo dalem zapytania w glownym zapytaniu, ale wlasciwie jest juz pozno, a glowie sie z tym tyle czasu i nie wiem co tu moze byc nie tak i jak to naprawic.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 października 2016 przez Miszo Bywalec (2,100 p.)

A nie wystarczy?

if ($polaczenie->connect_errno)

Działa tak samo, a jest prostsze.

 

–1 głos
odpowiedź 3 października 2016 przez MateoMat Nowicjusz (200 p.)
W drugim if masz literówkę:@ zamiast $,ale to tak BTW.

Faktycznie warto rozdzielić zapytanie do bazy od połączenia. Ten bład najczęście wykazuje brak nieprawidłowe hasło.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 111 wizyt
pytanie zadane 1 stycznia 2023 w PHP przez dee Początkujący (360 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 244 wizyt
pytanie zadane 27 maja 2022 w PHP przez kingkushlee Gaduła (3,960 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 144 wizyt
pytanie zadane 1 marca 2021 w PHP przez stanislawruszkowski Obywatel (1,310 p.)

92,579 zapytań

141,431 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,963 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...